KĽDR podľa Soulu ako jediná krajina na svete legitimizuje preventívny jadrový útok. Kremeľ sa Kima zastal

Južná Kórea sa v sobotu ostro ohradila voči výrokom Ruskej federácie, podľa ktorej kritické vyjadrenia zo strany juhokórejského prezidenta Jun Sok-jola na adresu KĽDR sú "zaujaté". Soul reagoval, že takéto komentáre zo strany Ruska sú "bezočivé" a ignorujú realitu, informovala juhokórejská agentúra Jonhap.

03.02.2024 12:49
KĽDR / Raketa / Foto:
Test severokórejskej rakety Hwasal-2 z 30. januára 2024
debata (10)

Prezident Jun Sok-jol v stredu vyhlásil, že Severná Kórea je jedinou krajinou na svete, ktorá legitimizuje preventívny útok atómovými zbraňami.

Pchjongjang počas uplynulých týždňov vystupňoval napätie na Kórejskom polostrove testami rakiet a verbálnymi hrozbami voči Soulu a Washingtonu.

Video
Kim ukázal monštrum. Pozrite si raketu, ktorá zasiahne aj USA

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharovová následne kritizovala vyhlásenie juhokórejského prezidenta ako „očividne zaujaté“.

Jej reakcia pobúrila juhokórejské ministerstvo zahraničných vecí. „Takéto výroky ignorujú jednoznačnú a objektívnu realitu a to, že zastrašujúca rétorika zo strany KĽDR a jej pokračujúce vojenské provokácie zvyšujú napätie na Kórejskom polostrove,“ uviedlo ministerstvo v tlačovom vyhlásení. Zároveň kritizovalo dodávky balistických striel z KĽDR pre Rusko a snahu Ruska rámcovať agresiu na Ukrajine ako špeciálnu operáciu.

Stíhačka F-35 Čítajte viac Soul varoval Kima, vojnou hrozí pád jeho režimu. Ako prvé udrú na KĽDR stíhačky F-35
10 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #KĽDR #Južná Kórea