Ukrajinka prišla o japonskú korunu krásy, klamala o afére so ženatým mužom

Mala to byť rozprávka, ale vyzerá to skôr ako lacná soap opera. Karolina Šijnová (26) sa nedávno stala víťazkou japonskej súťaže krásy, hoci pochádza z Ukrajiny. V krajine vychádzajúceho slnka sa hneď začalo diskutovať, či to bola správna voľba. Šinjová je totiž naozaj čistokrvná Ukrajinka, ani jeden z jej rodičov nepochádza z Japonska.

06.02.2024 07:18
CORRECTION Miss Japan Contest Foto:
Karolina Šijnová (uprostred) na japonskej súťaži krásy.
debata

Mladá žena musela čeliť až xenofóbnym ukážkam. Teraz sa korunky krásy vzdala. Dôvodom však nie je pôvod, ale to, že mala aféru so ženatým mužom, no klamala o nej.

CORRECTION Miss Japan Contest Čítajte viac Za najkrajšiu Japonku vybrali čistokrvnú Ukrajinku. Podľa frflošov porota zavrhla ideál japonského pôvabu

Keď na Šinjovej milostný vzťah upozornili bulvárne médiá, organizátori Miss Japonsko ju bránili, že nevedela o tom, že muž, s ktorým má vzťah, je ženatý. Nakoniec sa však bývalá „misska“ priznala.

„Naozaj je mi ľúto, že som spôsobila obrovské problémy, a to, že som zradila ľudí, ktorí ma podporovali,“ citovala televízia BBC vyhlásenie Šinjovej.

Korunu Miss Japonsko teraz nebude mať na rok nikto.

Šijnová úrady pridelili občianstvo po dvadsiatich rokoch trvalého pobytu. V súvislosti so súťažou krásy a narážkami na jej pôvod vysvetľovala, ako sa cíti.

„Chcem byť považovaná za japonského človeka. Vyrástla som tu, plynule hovorím po japonsky, rovnako to platí o mojom písaní,“ zdôraznila podľa televíznej stanice CNN. „Rečou aj mysľou som japonská, túžim po tom, aby ľudia neboli posudzovaní podľa svojho výzoru,“ povedala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #súťaž krásy #Miss #Ukrajina