Cameron naliehal na USA v pomoci Ukrajine. 'Môže mi pobozkať zadok,' odkázala spojenkyňa Trumpa

Britský minister zahraničných vecí David Cameron uviedol, že nechce poučovať Spojené štáty v otázke poskytovania finančnej pomoci Ukrajine. Ako referuje web Politico, povedal to po tom, ako naňho v súvislosti s pomocou Kyjevu zaútočila republikánska kongresmanka Marjorie Taylor Greene.

16.02.2024 10:55
debata (29)
Biden si vystrelil z Trumpa. Pomohol si Haleyovou
Video
Demokratický prezident Joe Biden využil, že republikánka Nikki Haleyová kritizovala svojho súpera v primárkach Donalda Trumpa. / Zdroj: Twitter Joea Bidena

Tá pokarhala Camerona po tom, čo vyzval amerických zákonodarcov, aby poskytli väčšiu pomoc ukrajinskému vojnovému úsiliu a vyzval ich, aby „neustúpili tyranom“, ako to niektorí urobili počas vzostupu Adolfa Hitlera.

„(Cameron) by sa mal starať o svoju vlastnú krajinu a úprimne povedané, môže mi pobozkať zadok,“ povedala Greene v stredu pre Sky News na margo Cameronových komentárov.

Greene, ktorá je blízkou spojenkyňou Donalda Trumpa, patrí k skupine amerických zákonodarcov v Snemovni reprezentantov, ktorí sa snažia zmariť balík pomoci pre Ukrajinu, Izrael a Taiwan.

Cameron sa však na štvrtkovej tlačovej konferencii v Poľsku snažil upokojiť napätie, pričom naďalej naliehal na amerických republikánov, aby poskytli Ukrajine ďalšiu finančnú a vojenskú pomoc. Zdôraznil, že pre ďalší vývoj vojny je hlasovanie v americkom Kongrese kľúčové.

Dmytro Kuleba Čítajte aj Kuleba: Keď nám dôjdu zbrane, budeme bojovať s lopatami

„A hovorím to ako niekto, kto v žiadnom prípade nechce poučovať amerických priateľov alebo povedať americkým priateľom, čo majú robiť,“ povedal Cameron a dodal, že prechováva „hlbokú a trvalú lásku“ k Spojeným štátom.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #USA #David Cameron #vojna na Ukrajine