Vojna na Ukrajine podľa pápeža neničí len oblasť Európy, spúšťa globálnu vlnu strachu a nenávisti

Pápež František v nedeľu veriacim povedal, že by nemali zabúdať na Izrael a Palestínčanov, či deti trpiace v konflikte v Pásme Gazy. Pripomenul aj konflikt na Ukrajine a zdôraznil potrebu múdrych a odvážnych rozhodnutí v boji proti klimatickej zmene.

25.02.2024 17:35
Pápež František Foto: ,
Pápež František
debata (3)

„Nezabúdajme sa modliť za Palestínu, za Izrael a za množstvá ľudí rozdelené vojnou,“ povedal pápež počas nedeľňajšej modlitby Anjel Pána. Dodal, že je potrebné pomáhať trpiacim a mať na mysli zranené a nevinné deti.

František v sobotu zrušil svoj program z dôvodu miernej chrípky a nedeľňajšiu modlitbu predniesol z okna nad Námestím svätého Petra vo Vatikáne.

Video
Ukrajinský generál Pavliuk spomína, ako sa začala vojna

Počas nej (modlitby) pripomenul druhé výročie konfliktu na Ukrajine, ktorý označil za rozsiahlu vojnu. „je to vojna, ktorá neničí len túto oblasť Európy, ale spúšťa aj globálnu vlnu strachu a nenávisti,“ povedal.

Volodymyr Zelenskyj, Olaf Scholz Čítajte viac Zostáva vám len pár hodín, predpovedali v Berlíne porážku Kyjeva. Prečo Nemci váhali s pomocou Ukrajine?

Žiadal trochu ľudskosti s cieľom vytvoriť podmienky na diplomatické riešenie konfliktu pri hľadaní spravodlivého a trváceho mieru.

František vyjadril blízkosť s obyvateľmi Mongolska, ktorých zasiahla vlna mimoriadne studeného počasia. Pápež to označil za prejav klimatickej zmeny a jej účinkov.

„Klimatická zmena je globálny problém, ktorý hlboko ovplyvňuje životy mnohých bratov a sestier, najmä tých najviac zraniteľných,“ uviedol. Tiež vyjadril znepokojenie v spojitosti s konfliktami v Konžskej demokratickej republike a Nigérii.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #vojna na Ukrajine