Fica v Prahe vítali maďarskí politici i proukrajinská demonštrácia

Slovenský premiér Robert Fico pricestoval v utorok do Prahy na summit Vyšehradskej štvorky, na ktorom sa zúčastnia predsedovia vlád Česka, Maďarska, Poľska a Slovenska.

27.02.2024 13:39
debata (46)
Video
Príchod lídrov V4 na summit v Prahe

Lídri krajín sa tam zúčastňujú summitu krajín Vyšehradskej štvorky V4 (Slovensko, Česko, Poľsko a Maďarsko) na ktorý ich pozval predseda českej vlády Peter Fiala.

Podľa slovenského úradu vlády budú diskutovať o energetickej bezpečnosti, strategickej agende Európskej únie, nelegálnej migrácii, ale aj o ďalšej podpore Medzinárodného vyšehradského fon­du.

Fico sa po prílete do Prahy ešte na letisku zvítal s maďarskou delegáciou na čele s premiérom Viktorom Orbánom a ministrom zahraničných vecí Pétrom Szijjártóm.

Video
Fico po samite v Paríži: Vládla bojová atmosféra, ani slovo o mieri
PREMIÉR: Samit premiérov V4 v Prahe Čítajte viac Slovensko neizolujem, Macron potvrdil, že som mal pravdu, tvrdí Fico. V4 pokračuje aj napriek nezhodám

Pred Lichtenštajnským mestským palácom na brehu Vltavy, kde sa koná summit, Fica a maďarského premiéra Orbána privítala menšia skupinka demonštrantov piskotom, pokrikmi ako hanba a transparentmi „Fico, choď domov do Ruska“ či „Fico + Orbán, zbabelé putinovské podržtašky“.

V rukách držali ukrajinské vlajky a vlajky Európskej únie a viacero transparentov. Na najväčšom z nich bolo napísané už spomínané „Fico, choď domov do Ruska“.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Viktor Orbán