Pápež opäť nebol schopný predniesť príhovor. Bol na vyšetrení v nemocnici

Pápež František, ktorý má chrípku, v stredu podstúpil krátke vyšetrenie v rímskej nemocnici, a potom sa vrátil späť do Vatikánu, informovala agentúra ANSA. Osemdesiatsedemročný pápež ešte skôr v ten deň na pravidelnej generálnej audiencii vo Vatikáne neprečítal katechézu, touto úlohou poveril svojho asistenta a veriacim povedal, že sa stále necíti dobre.

28.02.2024 12:00 , aktualizované: 13:02
Pápež František Foto: ,
Pápež František na invalidnom vozíku prichádza na generálnu audienciu vo Vatikáne, 28. február 2024
debata (4)

„Drahí bratia a sestry, stále som trochu prechladnutý,“ uviedol František, keď oznamoval, že on sám svoj pripravený príhovor, venovaný závisti a márnivosti, neprečíta.

Pápež v poslednej dobe čelil viacerým zdravotným komplikáciám a aj v pondelok a v sobotu zrušil svoje audiencie, pretože mal podľa Vatikánu miernu chrípku. V nedeľu sa však s pútnikmi na Námestí svätého Petra modlil tradičnú modlitbu Anjel Pána a predniesol aj príhovor.

Video
Pápež v Prešove pred tisíckami ľudí odslúžil liturgiu

František, ktorému v mladosti odstránili časť pľúc, bol v decembri nútený zrušiť návštevu Dubaja, kde sa mal zúčastniť na klimatickej konferencii COP28, pre symptómy podobné chrípke. V januári taktiež nedokončil svoj príhovor, pričom uviedol, že „má tak trochu zápal priedušiek“.

František, ktorý oslávil v decembri 87 rokov, trpel od nástupu do funkcie v roku 2013 už viacerými zdravotnými problémami – od bolesti kolena a bedra až po zapálené hrubé črevo a operáciu prietrže vlani v júni.

Pápež František Čítajte viac Pápež František nedokázal dokončiť tradičnú modlitbu. Dočítať ju musel jeho pomocník
4 debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František