V Ottawe dobodali šesť Srílančanov. O život prišli aj štyri deti

Šesť ľudí zo Srí Lanky vrátane matky a štyroch malých detí dobodali v stredu neskoro večer na smrť v kanadskom hlavnom meste Ottawa, uviedla vo štvrtok miestna polícia. Prípad otriasol krajinou, kde sú masové vraždy zriedkavé. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry Reuters.

08.03.2024 11:49
Kanada Ottawa vražda Foto: ,
Policajné vozidlá parkujú pri dome, kde zavraždili šesť ľudí bez známok života na predmestí Ottawy Barrhaven 7. marca 2024.
debata

Kanadský premiér Justin Trudeau uviedol, že je zdesený touto „strašnou tragédiou“. Pri útoku bol zranený aj otec rodiny, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici.

Polícia uviedla, že 19-ročný študent zo Srí Lanky Febrio De-Zoysa bol zatknutý a obvinený zo šiestich vrážd prvého stupňa a jedného pokusu o vraždu. De-Zoysa podľa oznámenia rodinu poznal a býval v rovnakom dome.

Obeťami sú 35-ročná žena a jej deti vo veku sedem, štyri, dva a dva mesiace, ako aj 40-ročný muž, ktorý bol známym rodiny.

„Ide o nezmyselný násilný čin spáchaný na celkom nevinných ľuďoch,“ povedal na televíznej tlačovej konferencii šéf ottawskej polície Eric Stubbs. Polícia uviedla, že s podozrivým ani s jeho rodinou nemala predtým žiadne kontakty.

Francúzsko, vražda Čítajte viac V byte pri Paríži našli telá matky a jej štyroch detí. Otca zatkli, útočil aj v minulosti

Starosta Ottawy Mark Sutcliffe vo svojom príspevku na sociálnej sieti uviedol, že ide o „jeden z najšokujúcejších prípadov násilia v histórii nášho mesta“.

V Ottawe, ktorá má milión obyvateľov, v roku 2023 zaznamenali 14 vrážd, v roku 2022 tam došlo k 15 vraždám.

Stredajšie obete našli v dome na juhozápadnom ottawskom predmestí Barrhaven. Polícia dorazila na miesto činu na základe tiesňového volania v stredu krátko pred 23.00 h miestneho času.

Masové vraždy sú v Kanade zriedkavé. V decembri 2022 zastrelil muž na predmestí Toronta päť ľudí a potom ho eliminovala polícia. V septembri toho istého roka muž v západokanadskej provincii Saskatchewan dobodal a zabil 11 ľudí. Krátko po zatknutí zomrel na predávkovanie kokaínom.

debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Kanada #Ottawa #masová vražda