Trump si zastával Hitlera aj Putina, pochvalne sa vyjadril aj k diktátorovi Kimovi

Donald Trump počas svojho pôsobenia vo funkcii amerického prezidenta povedal, že nacistický vodca Adolf Hitler "urobil aj isté dobré veci" a opakovane sa pochvalne vyjadril o ruskom prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Uviedol to bývalý šéf kancelárie Bieleho domu John F. Kelly v rozhovore pre stanicu CNN.

12.03.2024 10:35
debata (8)
Trump: Voľte (mňa)! Aj keby ste mali zomrieť!
Video
Aj keby ste boli chorý ako pes, musíte voliť. Takto vyzýval pred volebnými zhromaždeniami v Iowe Donald Trump svojich stúpencov. / Zdroj: C-SPAN

Trump takisto opakovane ocenil aj severokórejského vodcu Kim Čong-una, uviedol Kelly v rozhovore so spravodajcom CNN Jimom Sciuttom.

Sciutto v článku na webovej stránke tejto stanice pripomenul, že osoby z prostredia Bieleho domu o Trumpových údajných pochvalných vyjadreniach o autokratoch hovorili už aj v minulosti.

Viktor Orbán Čítajte aj Biden kritizoval Trumpa za stretnutie s Orbánom. Chce nastoliť diktatúru, hovorí o maďarskom premiérovi

John Francis Kelly je generál americkej námornej pechoty vo výslužbe a šéfom kancelárie Bieleho domu bol od júla 2017 do januára 2019. Podľa jeho svedectva Trump konkrétne oceňoval Adolfa Hitlera za prebudovanie nemeckého hospodárstva.

Trump sa k jeho tvrdeniam ešte nevyjadril, informuje Sky News. CNN uvádza, že exprezidentova hovorkyňa v roku 2021 jeho údajné pochvalné vyjadrenia o Hitlerovi poprela.

Biden, Trump Čítajte aj Popletení kandidáti: Biden je pristarý a Trump je nebezpečný (a tiež starý)

Počas svojho pôsobenia v Bielom dome (2017–2021) sa Trump opakovane stretol s Putinom i Kimom. John Kelly pôsobil ako šéf kancelárie Bieleho domu v prvých rokoch Trumpovej vlády.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Biely dom #Vladimir Putin #CNN #Donald Trump #John Kelly