Ruských partizánov pribúda, zvrhneme Putinov režim, tvrdia. Kremeľ odpovedá na pokračujúce útoky

Ruská protivzdušná obrana zostrelila v Belgorodskej oblasti osem vzdušných cieľov. Jednotky ruskej Národnej gardy v blízkosti obce Ťotkino v Kurskej oblasti odrážajú útok skupiny diverzantov, ktorí do pohraničia prenikli zo susednej Ukrajiny. O bojoch informovali na Telegrame gubernátor oblasti Viačeslav Gladkov a ruské ministerstvo obrany.

14.03.2024 12:30
debata (255)

Do tejto bojovej operácie v rusko-ukrajinskom pohraničí sa zapojili aj vojaci ruskej regulárnej armády a zamestnanci pohraničného oddelenia ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB).

Tank partizánov prerazil obranu ruských hraníc
Video
Tank Ruského dobrovoľníckeho zboru, 12. marca 2024. / Zdroj: Telegram / Ruský dobrovoľnícky zbor

Ruské spravodajské kanály na Telegrame zároveň informujú o údajnom pokuse „ukrajinskej sabotážnej a prieskumnej skupiny“ vstúpiť na územie Belgorodskej oblasti. Prokremeľskí vojnoví blogeri píšu aj o bojoch v oblasti obce Spodariušino. Podľa nich majú „diverzanti“ k dispozícii aj ťažkú vojenskú techniku. Podľa gubernátora Gladkova ruská vojenská a pohraničná stráž „nedovolila a nedovolí sabotérom“ preniknúť na územie Ruskej federácie.

Bojovníci z Ruského dobrovoľníckeho zboru sa však voči týmto správam ohradili a tvrdili, že to boli oni, kto zaútočil na vojenské ciele v Rusku. Vysvetlili, že boli nútení začať paľbu, pretože Rusko pokračuje v útokoch na mierumilovné dediny a mestá na Ukrajine.

Rusko Ukrajina vojaci Suma Ruský dobrovoľný zbor Čítajte aj Partizáni na strane Kyjeva obsadili ruskú dedinu. Putinova armáda rýchlo uteká, tvrdia

Dobrovoľníci z Légie Sloboda Ruska, Ruského dobrovoľníckeho zboru a Sibírskeho práporu v stredu vyzvali obyvateľov Belgorodskej a Kurskej oblasti, ktorí bývajú v blízkosti vojenských objektov, aby sa evakuovali. Ukrajinská rozviedka neskôr priniesla správu, že miestne úrady v Belgorodskej a Kurskej oblasti blokujú evakuáciu a zakazujú ľuďom odísť pod hrozbou pokút a prepustenia z práce.

Protiputinovskí bojovníci znova apelovali na evakuáciu vo štvrtok ráno, pričom povedali, že spustia paľbu na ruské vojenské ciele do hodiny a pol po zverejnení príspevku. Protikremeľskí bojovníci tvrdia, že s každou ďalšou operáciou na území Ruska sa rozsah bojov zvyšuje a získavajú na svoju stranu „viac delostrelectva, viac techniky a viac ľudí“.

Dobrovoľník z Légie Sloboda Ruska Alexej Baranovskij ráno vyhlásil, že „situácia v Kurskej oblasti je napätá a boje pokračujú v Belgorodskej oblasti“ a že ich „oslobodzovacia operácia prebieha už tri dni a bude pokračovať“. „Cieľom je v konečnom dôsledku zvrhnúť Putinov režim,“ povedal Baranovskij.

Rusko Ukrajina vojaci Suma Ruský dobrovoľný zbor Čítajte aj Partizánske boje pokračujú, bojovníci udržali ruskú dedinu. Kursku a Belgorodu poslali varovanie

V pohraničných oblastiach Belgorodskej a Kurskej oblasti sa boje medzi ruskou armádou a bojovníkmi Légie Slobody Ruska, RDK a Sibírskeho práporu odohrali aj 12. marca.

Predstavitelia týchto dobrovoľníckych formácií vtedy tvrdili, že sa im podarilo prekročiť hranice, pričom boje prebiehali na ruskom území a im sa podarilo ovládnuť obec Ťotkino.

Ruský vodca Vladimir Putin vyhlásil, že táto vlna útokov je súčasťou snáh o narušenie prezidentských volieb, ktoré sa v Rusku a v okupovaných regiónoch Ukrajiny budú konať od piatka do nedele.

Príslušníci práporu Sibír ukrajinskej armády,...
Člen proukrajinského ruského etnického...
+2Príslušníci práporu Sibír ukrajinskej armády,...
255 debata chyba
Viac na túto tému: #ruská armáda #vojna na Ukrajine