Exprezident Miloš Zeman je po operácii vo vážnom stave

Stav bývalého českého prezidenta Miloša Zemana je po štvrtkovej operácii stabilizovaný, ale vážny. Uviedla to v piatok pražská nemocnica Motol vo vyhlásení zverejnenom na oficiálnej facebookovej stránke exprezidenta.

15.03.2024 13:39
debata (1)
Český prezident Miloš Zeman v Tatrách
Video

Zeman absolvoval operáciu z dôvodu kritického nedostatočného prekrvenia dolnej končatiny. Príčinou bola krvná zrazenina, uviedla nemocnica. Počas hybridného zákroku mu spriechodnili tepnu a obnovili prekrvenie.

„Prognóza hospitalizácie sa teraz nedá určiť. So súhlasom rodiny pána Miloša Zemana poskytneme ďalšie informácie v pondelok 18. marca,“ dodala nemocnica.

Zeman do nemocnice prišiel štvrtok na plánované vyšetrenie, lekári však rozhodli o jeho hospitalizácii po operácii dolnej končatiny, píše na svojom webovom portáli TV Nova.

miloš zeman Čítajte aj Zeman je po operácii. Kvôli krvnej zrazenine sa mu nedokrvovala noha

Zeman dlhodobo trpí neuropatiou dolných končatín a cukrovkou. Vo vážnom stave ho hospitalizovali aj v októbri 2021, keď bol ešte prezidentom. V nemocnici strávil niekoľko týždňov a mal mať vážne problémy s pečeňou. Senátori si vtedy vyžiadali lekársku správu, podľa ktorej Zeman nebol schopný vykonávať svoje povinnosti.

Na snímke český prezident Miloš Zeman (druhý...
Prezidentka Zuzana Čaputová (druhá sprava) a...
+11Na snímke policajný pes prehľadáva miestnosť...

Jeho stav sa však zlepšil a po 48 dňoch ho prepustili do domácej starostlivosti. Odvtedy má exprezident zavedenú vyživovaciu hadičku a používa invalidný vozík.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Miloš Zeman