Dôkaz, že Rusko ide správnou cestou, hodnotí Putin víťazstvo vo „voľbách“

Ruský prezident Vladimír Putin vo svojom prvom vyjadrení po dnes skončených prezidentských voľbách uviedol, že jeho víťazstvo ukázalo, že Rusko sa uberá správnou cestou. Umožní tiež upevniť ruskú spoločnosť, povedal aj podľa agentúry Reuters.

17.03.2024 22:20 , aktualizované: 22:35
putin Foto: ,
Vladimir Putin v piatok 15. marca 2024 vo svojej štátnej rezidencii Novo-Ogaryovo pri Moskve elektronicky hlasuje v ruských prezidentských voľbách.
debata (57)

Povolebné prieskumy aj priebežné výsledky ukazujú na drvivé víťazstvo Putina, ktorý v hlasovaní nečelil žiadnej skutočnej konkurencii. Po sčítaní asi 60 percent okrskov súčasná hlava štátu jasne vedie so ziskom 87 percent hlasov. Mnoho krajín vrátane USA, Ukrajiny alebo Česka voľby bez účasti opozície odsúdili.

rusko Čítajte viac Ukrajina a jej spojenci odsudzujú víťazstvo Putina: Je opitý mocou a chce vládnuť večne. Rinkévičs: Voľby? Aké voľby?

V prejave Putin tiež poďakoval za účasť v prezidentských voľbách ruským občanom a najmä vojakom. Víťazstvo je podľa neho prejavom „dôvery“ a „nádeje“, ktorú do neho spoločnosť vkladá. Nikto podľa neho Rusko nedokáže poraziť, pokiaľ bude „konsolidované“.

Prioritou pokračujúceho prezidentstva bude podľa Putina posilnenie armády a splnenie úloh spojených so špeciálnou vojenskou operáciou, ako Moskva oficiálne nazýva svoju plnohodnotnú inváziu na Ukrajinu.

57 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #ruské prezidentské voľby