Počet hospitalizovaných klesol, pribudlo 31 obetí covidu

PCR testy odhalili za stredu na Slovensku ďalších 12 066 pozitívnych. Celkovo ich laboratóriá ukončili 20 595. Pribudlo 31 úmrtí na ochorenie COVID-19. Celkový počet obetí tak už u nás dosahuje 18 817. V nemocniciach bolo ku koncu uplynulého dňa 2 454 ľudí s ochorením COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií.

10.03.2022 10:10 , aktualizované: 10:46
Koronavírus / Covid / Testovanie / Zdravotník / Foto:
debata (47)

V nemocniciach je 2454 pacientov s ochorením COVID-19. Na JIS a OAIM je 215 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 77 ľudí. „Viac ako 71 percent z hospitalizovaných nie je zaočkovaných alebo má len jednu dávku očkovacej látky,“ uviedla.

Tretiu dávku vakcíny dostalo v stredu 868 osôb, druhú dávku 967 ľudí a prvú dávku vakcíny proti ochoreniu COVID-19 dostalo 168 osôb.

Vývoj pozitívnych prípadov

Ako pribúdali pozitívne testovaní na Slovensku

pozitívnych za deň
celkový počet pozitívnych

zdroj: NCZI

Všetky grafy, štatistiky a čísla o koronavíruse

Všetky grafy

Takmer dvetisíc záujemcov o vakcínu Nuvaxovid

NCZI eviduje 1 929 registrácií na očkovanie vakcínou Nuvaxovid. Ako ďalej informuje NCZI, 526 osobám už bol pridelený termín očkovania. Podľa zverejnených údajov má 793 osôb záujem o prvú dávku a o preočkovanie treťou dávkou 1 164 osôb. Vakcína Nuvaxovid je určená pre prvé, ako aj booster dávky. Automatické plánovanie druhých dávok bude stanovené najskôr na 21. deň po aplikovaní prvej dávky. Registrácia na stránke korona.gov.sk je možná pre osoby staršie ako 18 rokov.

Vakcínou Nuvaxovid od spoločnosti Novavax sa na Slovensku začína očkovať od dnešného dňa. Európska lieková agentúra odporučila jej podmienečnú registráciu a zdravotníci do nej vkladajú nádej z dôvodu, že by mohla presvedčiť aj zarytých odporcov očkovania, ktorí nedôverujú moderným mRNA alebo vektorovým vakcínam. Piata schválená vakcína Európskou liekovou agentúrou je na báze proteínu. Na rovnakom princípe fungujú aj očkovacie látky, ktoré sa desiatky rokov používajú napríklad proti chrípke, žltačke či rakovine krčka maternice.

RÚVZ / ÚVZ / Hygiena / Kontroly / Koronavírus / Čítajte viac Opatrenia končia, len respirátor zostáva povinný
47 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus