Fico kritizuje prezidentku za to, že nevyvodila zodpovednosť voči Mikulcovi

Šéf opozičného Smeru Robert Fico odmieta rozhodnutie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá nevyvodila politickú zodpovednosť voči dočasne poverenému ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). V súvislosti s Mikulcom hovorí o likvidácii opozície. Fico tiež tvrdí, že prezidentka Mikulca podporuje.

12.04.2023 13:12
robert fico Foto:
Robert Fico.
debata (30)

„Zuzana Čaputová dlho čakala, aby mohla podporiť ministra vnútra Romana Mikulca. Vhodná šanca jej prišla teraz, keď si Mikulec čítal tajné dokumenty bez previerky. Podľa Čaputovej je to ok. Vyfúkla si od úľavy, lebo potrebovala Mikulca podržať. Čaputová plne súhlasí s praktikami Mikulca a ‚čurillovcami‘ pri likvidácii opozície,“ napísal Fico na sociálnej sieti.

čaputová Čítajte viac Čaputová kritizuje zákon i NBÚ: Dôvod na odvolanie Mikulca nevidím

Šéf Smeru si myslí, že prezidentka mlčala pri viacerých podozreniach v súvislosti s pôsobením Mikulca vo funkcii. Čaputová by mala podľa neho tlačiť na voľby ešte do 30. júna.

Zuzana Čaputová Čítajte viac Úradnícka vláda? Čas vypršal a Čaputovej by to uškodilo. Politológ: Mohli by ju podozrievať, že zasahuje do kampane

Prezidentka v utorok (11. 4.) informovala, že nevidí dôvod na vyvodenie politickej zodpovednosti voči dočasne poverenému ministrovi vnútra. V súvislosti so zisteniami Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) o údajnej chýbajúcej previerke Mikulca poznamenala, že sa nestotožňuje s daným hodnotením úradu.

Roman Mikulec, OĽaNO, NBÚ Čítajte viac Hon na Mikulca? Výbor mu dal za pravdu. Krúpa spochybnil NBÚ: Je to hra, nejde len o diskreditáciu ministra

Mikulec mal porušiť zákon, keď neoprávnene manipuloval s utajovanými skutočnosťami zo zahraničia. Riaditeľ NBÚ Roman Konečný tvrdí, že ministrovi chýbal na oboznamovanie sa s utajovanými skutočnosťami zo zahraničia certifikát. Jeho potrebu určuje slovenská legislatíva. Mikulec je presvedčený, že neporušil zákon. Zároveň však potvrdil, že už požiadal NBÚ o certifikát.

VIDEO: Hamran je z postupu NBÚ šokovaný, zásahy úradu odmieta
Video
30 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Zuzana Čaputová #Roman Mikulec