V desiatkach obcí je vyhlásená mimoriadna situácia pre povodne

Mimoriadna situácia v súvislosti s povodňami je vyhlásená v desiatkach obcí. Centrálne monitorovacie a riadiace stredisko sekcie krízového riadenia ministerstva vnútra aktuálne eviduje v 54 lokalitách II. stupeň povodňovej aktivity a v siedmich lokalitách III. stupeň povodňovej aktivity.

18.07.2023 15:56
debata

Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

„Ide najmä o obce Prešovského a Banskobystrického kraja. V niektorých obciach trvá mimoriadna situácia od minulého mesiaca, a to z dôvodu likvidácie škôd,“ uviedol rezort vnútra. Priblížil, že za pondelok (17. 7.) bola po intenzívnych dažďoch vyhlásená povodňová aktivita v troch obciach v Prešovskom kraji. Zároveň v Žilinskom kraji bola vyhlásená následkom búrky v obciach Novoť a Mútne.

mReportér: Letná búrka na Horehroní
Video
Búrka prerušila horúčavu aj na Horehroní (Šumiac) 17.7.2023. / Zdroj: Video poslal mReportér Ján Margeta

„V prípade kritického nedostatku času je nevyhnutné sa čo najrýchlejšie presunúť do bezpečia na vyvýšené miesto, napríklad kopec,“ upozornilo ministerstvo. V prípade dostatku času je potrebné tiež zabezpečiť obydlie či uzavrieť hlavné rozvody elektrického prúdu, plynu aj vody.

búrka, blesk Čítajte viac Popadané stromy, zaplavené cesty. Stredným Slovenskom sa prehnali silné búrky. Tisíce ľudí sú bez elektriny
Dusno a teplo zostáva, za rohom číhajú búrky
Video
Zdroj: TV Pravda
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR
debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #povodne #mimoriadna situácia