Kollár je za stráženie hranice SR, Matovič by uzavrel vonkajšiu hranicu

Líder OĽANO a priatelia Igor Matovič pripisuje nárast nelegálnej migrácie na Slovensku zanedbávaniu ochrany vonkajšej hranice schengenu zo strany Európskej únie. Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár naďalej trvá na tom, že treba začať strážiť hranicu SR. Vláda podľa neho problém nezvláda.

10.09.2023 15:41
Boris Kollár Igor Matovič Foto:
Boris Kollár a Igor Matovič na koláži snímok.
debata (17)

Zhodujú sa na potrebe zrušiť povinné potvrdenia o zotrvaní pre cudzincov. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

„Akonáhle Rakúšania postavili hliadky na hranicu s Maďarskom, začali chodiť (migranti) v podstatnejšej miere okamžite k nám. Treba robiť to, čo Rakúšania,“ vyhlásil Kollár. Okrem stráženia hraníc navrhuje aj diskutovať s maďarskou stranou, prípadne jej pomôcť. Matovič by uvítal, keby Európska únia zo svojho rozpočtu vyčlenila peniaze na ochranu svojich vonkajších hraníc a hermeticky ich uzavrela.

Čaputová v ta3: Poverím víťaza volieb, aj keď to bude Fico
Video

Matovič označil zvolenie Maroša Žilinku za generálneho prokurátora z pohľadu očisty orgánov činných v trestnom konaní za chybu. Vyčíta Žilinkovi, že toleruje manipulovanie kľúčových nahrávok, na základe ktorých sú poctiví vyšetrovatelia obviňovaní. Pripustil aj pochybnosti o šéfovi Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimírovi Pčolinskému, nominantovi Sme rodina, v súvislosti s jeho obvineniami. Kollár konštatuje, naopak, manipuláciu trestných konaní, ktoré mala zistiť SIS. Zdôraznil, že polícia by mala mať rozviazané ruky, ale v rámci zákona.

Šéf Sme rodina opakovane vylúčil vládu so Smerom. Matovič na otázku, či by šéfku Za ľudí Veroniku Remišovú opäť spravil ministerkou investícií povedal, že „určite áno“.

matovič, uhrík Čítajte viac Pri potvrdeniach pre cudzincov treba zmeny, zhodujú sa Matovič a Uhrík Volodymyr Zelenskyj, Petr Pavel Čítajte viac Slováci najviac dôverujú zo svetových lídrov českému prezidentovi. Zelenskyj tesne pred Putinom
17 debata chyba
Viac na túto tému: #hranice #Igor Matovič #Boris Kollár #migranti #nelegálna migrácia