V prípade zmiznutia študentky obvinili záchranára zo znásilnenia. Hrozí mu 15 rokov väzenia

V prípade zmiznutia 22-ročnej študentky VŠMU policajný vyšetrovateľ obvinil 54-ročného muža za zločin znásilnenia závažnejším spôsobom konania. V prípade dokázania viny mu hrozí až 15 rokov za mrežami.

15.09.2023 17:12 , aktualizované: 20:16
debata (22)

Informoval o tom portál tvnoviny.sk. Študentka sa stratila v nedeľu (10. 9.) nadránom, 26 hodín o nej nemal nikto žiadne informácie. Vypátrať sa ju podarilo v pondelok (11. 9.) ráno.

Študentku našli v bezvedomí a intoxikovanú v bratislavskej Petržalke. V tom čase mal zadržaný muž v práci dovolenku. Podľa portálu zo stanice, kde pracuje, zmizli psychotropné látky. Zistili to, keď ich prepočítali.

univerzitna nemocnica, Antolská, Nemocnica sv. Cyrila a Metoda Čítajte viac Brat priateľa vypátranej študentky: Pomôžme Soni žiť bez toho, aby si na to vôbec spomenula

Záchranná zdravotná služba Bratislava sa dištancuje od konania svojho zamestnanca, ktorý je podozrivý v súvislosti s prípadom 22-ročnej nezvestnej študentky. Uviedla to vo svojom stanovisku.

„Toto konanie odsudzujeme, ale, žiaľ, ako zamestnávateľ nevieme nijako ovplyvniť, keďže sa udialo v čase osobného voľna podozrivého,“ uviedla Záchranná zdravotná služba (ZZS).

Zároveň sa ohradzuje voči tvrdeniam médií, že v ZZS Bratislava zmizli opiáty. Ako ZZS priblížila, v rámci vykonaných kontrol na všetkých staniciach ZZS Bratislava sa zistila nezrovnalosť v počte psychotropných látok len na jednej stanici. „Po tomto zistení bolo podané trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,“ doplnila ZZS.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto / Čítajte viac Polícia zadržala podozrivú osobu v prípade zmiznutia študentky. Má údajne ísť o záchranára

© Autorské práva vyhradené

22 debata chyba
Viac na túto tému: #záchranári #študentka #nezvestná osoba