Na východe Slovenska je zaujímavá farma. Exotické zubry a inú zver zachytil náš mReportér

V animoterapeutickom-jazdeckom centre v Snine si prídu na svoje nielen tí najmenší, aby spoznali domáce i vo voľnej prírode žijúce zvieratá. Na farme môžete, okrem zubra Matúša, vidieť rôzne zvieratká, napríklad srnčeky, ovečky, prasiatka a mnohé ďalšie. V centre sú k dispozícii aj kone, na ktorých si môžete zajazdiť. Je to krásne miesto na oddych a relax.

23.10.2023 10:10
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek.
debata

Pôvodné územie zubra sa rozprestieralo takmer po celej Európe. Okrem Slovenska môžeme toto zviera vidieť naživo aj v Poľsku a na Ukrajine, kde žije spolu približne 620 jedincov. Dospelý zubor denne skonzumuje 30 až 45 kg trávy a 1 až 3 kg kôry stromov a vetiev. Dospelý jedinec je naozaj krásny, dorastá do dĺžky až 3 metrov, do výšky 2 metrov a dospelí samci vážia 500 až 1000 kg.

Viac o minifarme v Snine a o zubrovi Matúšovi sa dozviete na tejto stránke.

Video nám poslal náš čitateľ cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Minifarma Snina so zubrom Matúšom
Video
Zdroj: mReportér: Ján Pekár
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Katapult, Trnava, Trebuchet, mReportér Čítajte viac Mocná stredoveká zbraň v akcii. Ohnivú salvu z trnavského katapultu zachytil náš mReportér
debata chyba
Viac na túto tému: #farma #Snina #Zvieratá #mREPORTÉR