Večerný pohľad na impozantné svietiace scenérie, ktoré sa vytvorili na slovenských cintorínoch

Dušičky sú u nás neodmysliteľnou súčasťou jesene. Ako cirkevná slávnosť boli zavedené približne v 10. storočí, no ich história sa datuje už od čias Keltov. Aj keď na našich zosnulých spomíname počas celého roka, v tieto dni je to intenzívnejšie.

02.11.2023 09:29
debata

Prichádzame na cintorín, navštívime hroby našich blízkych, zapaľujeme sviečky, prinášame vence a kvety a rozjímame. S týmto významným sviatkom jesene sa spája aj hromadné cestovanie ľudí za svojimi blízkymi, najčastejšie je to zo západu na východ a naopak. Video zachytáva večernú atmosféru Dušičiek na najväčšom cintoríne v Bratislave v Slávičom údolí a na najväčšom cintoríne v Bardejove.

Video nám poslal náš čitateľ cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Atmosféra Dušičiek na bratislavskom a bardejovskom cintoríne
Video
Zdroj: mReportér: Samuel Kendra
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Príroda hrajúca všetkými farbami. Zábery z jesenného stredného Slovenska, ktoré vás dostanú
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Bardejov #pamiatka zosnulých #mREPORTÉR