Legendárna kapela Olympic zahrala svoje najväčšie hity, prvý sneh v Tatrách, ale aj monopost F1 na Slovensku

Kapela Olympic mala koncert v Liptovskom Mikuláši, prvý sneh vo Vysokých Tatrách, monopost F1 v Košiciach, dominantný vrch v Malej Fatre, ráno pod Kráľovou hoľou, ale aj zábery z vtáčej perspektívy na evanjelický kostol v Príbovciach. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

11.11.2023 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata (2)

Video nám poslali naši čitatelia cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Nestarnúce legendy českej hudobnej scény z kapely Olympic oslávili 60. narodeniny jedinečným a nezabudnuteľným koncertným turné po Slovensku. Koncom septembra zavítali aj do Liptovského Mikuláša, kde svojím fanúšikom zahrali svoje nestarnúce hity, ktoré si spievajú snáď všetky generácie. Podľa nášho mReportéra Mariána bola atmosféra fantastická a ľudia si prišli na svoje.

Koncert legendárnej kapely Olympic
Video
Zdroj: mReportér: Marián Hrnčiar

Lomnický štít, Gerlachovský štít, Kriváň. To sú najznámejšie vrcholy Vysokých Tatier. Slovenské veľhory sú však krásne aj z opačnej strany. Ždiarska kotlina sa nachádza pri poľských hraniciach za východnými, Belianskymi Tatrami. A práve tam zachytil prvý sneh náš mReportér Tomáš. Je vidieť, že zasnežené nie sú len vrcholky, ale väčšina kopcov spolu s ihličnatými stromami.

Prvý sneh vo Vysokých Tatrách
Video
Zdroj: mReportér: Tomáš Macko

V termíne 31.10. – 6.11. 2023 bol v Košiciach na Moldavskej ceste vystavený skutočný monopost F1. Bol strážený 24 hodín denne bezpečnostnou službou. V priebehu dňa ho obliehali fanúšikovia aj zvedavci a niekedy bol problém vôbec dostať sa na čerpaciu stanicu a natankovať. Počas hlbokej noci bolo možné pokochať sa pohľadom na monopost, iba za dozoru neďaleko stojaceho ochrankára.

Monopost F1 tímu Scuderia AlphaTauri
Video
Zdroj: mReportér: Ján Pekár

Kľak je výrazný hôrnato-skalnatý vrchol na hlavnom hrebeni južnej časti Lúčanskej Malej Fatry, ktorý sa nachádza zhruba 10 km južne od mesta Rajec. Svojou nadmorskou výškou 1352 metrov nad morom patrí medzi významné turistické ciele. Je to veľmi pekný výhľadový kopec, ktorý sa týči nad Fačkovským sedlom.

Vrch Kľak v Malej Fatre
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová

Kráľova hoľa predstavuje najvýchodnejší vrchol hlavného hrebeňa Nízkych Tatier. Nachádza sa v Banskobystrickom kraji, v okrese Brezno. Je 1 946 metrov vysoká a ponúka nádherný výhľad na okolitú prírodu. Je obľúbeným miestom pre turistiku a lyžovanie. Poskytuje jedinečný výhľad na Spiš, Vysoké Tatry, Liptov ale aj Horehronie. Okolie Kráľovej hole je bohaté na prírodné krásy a je ideálnym miestom na relaxáciu a outdoorové aktivity.

Ráno pod Kráľovou hoľou
Video
Zdroj: mReportér: Ján Margeta

Evanjelický kostol v Príbovciach je barokovo-klasicistický kostol, ktorý bol postavený v roku 1829. Nachádza sa v Žilinskom kraji v okrese Martin. Kostol patrí medzi národné kultúrne pamiatky Slovenska. Veža z roku 1901 je štvorpodlažná s cibuľovou strechou a lucernou.

Evanjelický kostol v Príbovciach
Video
Zdroj: mReportér: Ľubomír Vajda
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Po Bratislave sa rútil kolobežkár, ktorý prekračoval rýchlosť a obiehal autá, ale aj autentické zábery na kráter sopky
2 debata chyba
Viac na túto tému: #kostol #Vysoké Tatry #malá fatra #Olympic #monopost F1 #mREPORTÉR