Bohatá snehová nádielka na Horehroní, ale aj jeden z najohrozenejších vtáčích druhov v celej strednej a západnej Európe

Zábery na bohatú snehovú nádielku v krásnom regióne Horehronie, festival indického jedla na Slovensku, hlucháň hôrny na Ranči vo Vyšnej Boci, ale aj trhovisko v poľskom meste Krosno. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

25.11.2023 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata (1)

Video nám poslali naši čitatelia cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Toľko snehu, že by ho mohla závidieť väčšina Slovenska. Šumiac je obec, ktorá sa nachádza v okrese Brezno. Z tejto dedinky vedie cesta až na Kráľovu hoľu. Región Horehronie zo severnej strany ohraničuje hrebeň Nízkych Tatier, z juhu pohoria zase Muránska planina, Veporské vrchy a Poľana. Ľudia v tomto regióne 17. novembra zažili naozaj krásne počasie. Pozrite si zábery na bohatú snehovú nádielku v krásnom regióne Horehronie, ktoré sú z nadmorskej výšky zhruba 1300 metrov nad morom.

Zasnežené ráno nad dedinou Šumiac
Video
Zdroj: mReportér: Ján Margeta

Na ranč vo Vyšnej Boci, ktorá sa nachádza v okrese Liptovský Mikuláš zavítal hlucháň hôrny. Ako vidieť na záberoch, vták bol tak neobvykle krotký, že sa ho dalo pohladiť. Patrí do čeľade bažantovité a v dospelosti dosahuje váhu až do 3 kilogramov. Odhadovaný počet hniezdiacich párov na Slovensku je 500 – 700, zimujúcich jedincov 1 100 – 2 000. Pokles populácie je významný, dosahuje viac ako 50 percent.

Hlucháň hôrny na paši
Video
Zdroj: mReportér: Pavel Hajko

Kto chce zažiť festival indického jedla na Liptove, má ešte šancu do 26. 11. 2023 v indickej reštaurácii Safran v Demänovej. Diwali je jedným z najväčších sviatkov v Indii a dal by sa prirovnať k našim Vianociam. Príjemné prostredie, príjemný indický personál a úžasné indické chute.

DIWALI - festival svetla a indických chutí
Video
Zdroj: mReportér: Marián Hrnčiar

Trhovisko v poľskom meste Krosno sa nachádza iba 5 minút pešo od historického centra mesta. Za posledné roky sa dobudovala parkovacia infraštruktúra. Platiť sa dá v eurách, v zlotých a u mnohých predajcov aj kartou, kde je možné pri platení vybrať si, či sa má suma z účtu stiahnuť v eurách alebo kurzovým prepočtom vašej banky v zlotých. Na výber je tu hlavne oblečenie, domáce potreby, ovocie a zelenina, trvanlivé potraviny, sladkosti, hračky, kvety a sadenice stromov. Výhodne sa dá nakúpiť aj nábytok, koberce či drevené polotovary pre domácich kutilov a pracovné náradie.

Trhy v Krosne
Video
Zdroj: mReportér: Ján Pekár
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Najväčšie jazero v Nízkych Tatrách vás svojou krásou dostane, ale aj žiarivé vrchy Západných Tatier ako z katalógu
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #Liptov #hlucháň #mREPORTÉR #Horehornie