Prvé dni prišli masy ľudí, prekvapila cena punču. Pozrite si otvorenie vianočných trhov v Bratislave, ale aj po kolená snehu v Malej Fatre

Zábery na tohtoročné vianočné trhy v Bratislave, víkendová turistika vo Vrátnej doline, spln mesiaca, ale aj východ slnka a more na Faerských ostrovoch. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

02.12.2023 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata (4)

Video nám poslali naši čitatelia cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

V centre Bratislavy sa koncom minulého týždňa začali tohtoročné vianočné trhy. Nachádzajú sa na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí. Novinkou tohto roka je skutočnosť, že budú otvorené až do 31. decembra. Aj tento rok je dominantou trhov 12-metrový vianočný stromček. Návštevníci sa môžu tešiť na množstvo pochutín, nápojov a skvelú atmosféru, o ktorú sa stará kultúrny program.

Tento rok bol v znamení rekordného zdražovania, čo bolo cítiť aj na cenách v stánkoch. Tradičná cigánska pečienka sa napríklad predávala v závislosti od stánku za približne osem eur, varený punč stál tento rok aj 3,50 eura. Lokša, ktorá na vianočných trhoch nesmie chýbať, sa predávala za tri a štyri eurá v závislosti od náplne.

Vianočné trhy v Bratislave
Video
Zdroj: mReportér: Tomáš Macko

Vrátna dolina sa nachádza asi 25 kilometrov od mesta Žilina a tri kilometre od obce Terchová v Národnom parku Malá Fatra. Nachádza sa tu viacero lyžiarskych stredísk a na svoje si prídu aj milovníci turistiky. Na jednu z túr sa vydala naša mReportérka Ľubka a poslala nám zábery z nej.

Vrátna dolina
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová

Na zápas Európskej konferenčnej ligy medzi Klaksvíkom a Slovanom Bratislava vycestoval fanúšik a zároveň náš mReportér Tomáš. Poslal nám zábery na more pri východe slnka z mesta Tórshavn, ktoré je hlavným mestom dánskeho autonómneho regiónu Faerské ostrovy. Nachádza sa na juhu súostrovia na ostrove Streymoy, v ktorom žije vyše 19 tisíc obyvateľov.

V okolí mesta, tak ako aj na celých Faerských ostrovoch prevláda oceánske, mierne chladné podnebné pásmo, ktoré je charakteristické malými zmenami teplôt medzi zimou a letom, či dňom a nocou. Torshavn v preklade znamená “Thorov prístav”. Názov mesta je odvodený od boha hromu a blesku v rámci severskej mytológie – Thóra a slova Havn, čo v preklade znamená prístav.

Faerské ostrovy - Tórshavn
Video

Spln mesiaca je vec, ktorá láka mnohých nadšencov. Jeden taký zachytil aj náš mReportér Andy. Na jeho záberoch môžeme vidieť spln mesiaca z 25. novembra 2023 v Horných Lefantovciach v okrese Nitra. Spln alebo druhá štvrť je fáza Mesiaca, kedy je Slnkom osvetlená celá privrátená strana k Zemi.

Spln mesiaca
Video
Zdroj: mReportér: Andy Snijders
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Bohatá snehová nádielka na Horehroní, ale aj jeden z najohrozenejších vtáčích druhov v celej strednej a západnej Európe
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #vianočné trhy #Vrátna dolina #spln Mesiaca