Očarujúce miesto, ktoré patrí k najkrajším vrchom s výhľadom na Slovensku, ale aj nočná Bratislava, akú neuvidíte každý deň

Zábery z turistiky zo Strážova, výhľad z vtáčej perspektívy na nočnú Bratislavu, zimná atmosféra Liptovskej Mary a Západných Tatier, ale aj vydry riečne, ktoré sa podarilo zachytiť priamo pri love. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

13.01.2024 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata

Video nám poslali naši čitatelia cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Strážov je najvyšší vrch Strážovských vrchov. Má výšku 1213 metrov nad morom. Leží na hranici Žilinského a Trenčianskeho kraja. Na jeho vrchole sa nachádza drevený dvojkríž a skalné bralo. Z vrcholu je nádherný výhľad na okolité pohoria.

Vrch Strážov
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová

Večerná Bratislava je mestom svetiel, hudby a zábavy. Staré mesto ožije a ulice sa naplnia ľuďmi. Nájdete tu množstvo reštaurácií, barov a klubov, kde si môžete vychutnať večeru, drink alebo tanec.

Večerná Bratislava
Video
Zdroj: mReportér: Antonije Levičanin

Vydry riečne žijú v blízkosti vodných tokov, kde lovia ryby, žaby, hlodavce a iné vodné živočíchy. Sú veľmi obratné vo vode a môžu sa potápať až na 6 minút. Sú spoločenské zvieratá a žijú v rodinných skupinách. Samica rodí 1 až 5 mláďat, ktoré cicajú približne 7 týždňov.

Vydry sú dôležitou súčasťou vodného ekosystému. Pomáhajú regulovať populácie rýb a iných vodných živočíchov. Sú aktívne za súmraku a cez noc. Cez zimu lovia aj počas dňa, dopĺňajú si tak energiu, pretože v mrazoch majú väčší energetický výdaj, aby si udržali telesnú teplotu.

Vydra riečna na love
Video
Zdroj: mReportér: Marián Hrnčiar

Liptovská Mara je druhou najväčšou vodnou nádržou na Slovensku. Nachádza sa v Liptovskej kotline, obklopená hrebeňmi Západných Tatier a Chočských vrchov. Nádrž bola postavená v rokoch 1969–1975. Pri výstavbe bolo zaplavených 13 obcí, z toho 12 úplne, Liptovský Trnovec čiastočne. Spolu bolo presídlených 940 rodín, čo predstavovalo viac ako 4 tisíc obyvateľov.

Dnes je obľúbenou turistickou destináciou, kde sa môžete nielen kúpať, ale aj člnkovať, jazdiť na vodných bicykloch, alebo vodných skútroch. V okolí nádrže sa nachádzajú aj ďalšie turistické atrakcie, ako je aquapark Tatralandia, hrad Likava, skanzen v Pribyline a mnohé iné. Liptovská Mara je krásna prírodná scenéria, ktorá ponúka množstvo aktivít pre ľudí všetkých vekových kategórií.

Liptovská Mara a v pozadí Západné Tatry
Video
Zdroj: mReportér: Róbert Repka
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Známy svetový hit v podaní Kandráčovcov spievali všetci spolu, ale aj diviaky, ktoré vbehli vodičovi rovno do cesty
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Západné Tatry #Liptovská Mara #Strážovské vrchy #Vydra riečna #mREPORTÉR