Zaujímavý úkaz na nebi sa podarilo zachytiť nad Vysokými Tatrami, ale aj Tatranský ľadový dóm, ktorý je nádherný

Zábery na úkaz na nebi nad Vysokými Tatrami, Tatranský ľadový dóm na Hrebienku, zamrznuté polia pri bratislavských Vajnoroch, ale aj valiaca sa hmla nad malebnou obcou Hričovské Podhradie. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

27.01.2024 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata (4)

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

V stredu, keď cestoval po diaľnici D1 do Popradu náš mReportér Radoslav, spozoroval počas jazdy nevšedný úkaz na oblohe. Ihneď zobral svoj mobilný telefón, aby sa o zaujímavý pohľad na oblohu podelil.

Zaujímavý úkaz na nebi nad Vysokými Tatrami
Video
Zdroj: mReportér: Radoslav Dudáš

Tatranský ľadový dóm na Hrebienku je jedinečná zimná atrakcia, ktorá sa každoročne otvára už v novembri. Je vyrobený z 225 ton ľadu a 1880 ľadových blokov. Témou 11. ročníka je monumentálna stavba z Londýna – Westminsterské opátstvo. Návštevníci majú možnosť na vlastné oči vidieť slávnu gotickú stavbu, ktorá je miestom korunovácie anglických kráľov. Výstava potrvá do 14. apríla 2024.

Dóm má tvar kupoly s priemerom 25 metrov a výškou 11,5 metra. Jeho interiér je vyzdobený sochami, reliéfmi a ďalšími ľadovými umeleckými dielami. Je obľúbenou turistickou atrakciou, ktorú každoročne navštívi viac ako 100-tisíc ľudí. Je to skvelá príležitosť, aby ste zažili kúzlo ľadu v srdci Vysokých Tatier.

Tatranský ľadový dóm na Hrebienku
Video
Zdroj: mReportér: Radovan Marák

Druhý a tretí januárový týždeň Slovensko zasiahli mierne mrazy. Rybníky, jazerá a mláky začali hneď zamŕzať, čo mnoho ľudí využilo na korčuľovanie. Jedným z takýchto miest sú aj polia pri bratislavských Vajnoroch. mReportér nám poslal zábery z dronu, ktoré zachytili ľudí, ako sa korčuľujú na zamrznutej mláke na poli.

Prírodné klzisko vo Vajnoroch
Video
Zdroj: mReportér: Antonije Levičanin

Hričovské Podhradie je malá obec, ktorá sa nachádza v okrese Žilina. Leží pod Hričovským hradom v Strážovských vrchoch. Obec má približne 350 obyvateľov a jej rozloha je viac ako 2 kilometre štvorcové. Je známa svojou históriou a prírodou.

Hričovský hrad, ktorý sa nachádza nad obcou, bol postavený v 13. storočí a je jednou z najvýznamnejších historických pamiatok na Slovensku. Obec je obklopená lesmi, lúkami a skalami. Patrí k obľúbeným turistickým destináciám.

Hričovské Podhradie z hradu Hričov
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Kaštieľ, kde sa na Slovensku liečili ťažké choroby, ale aj jediný mrakodrap u nás zahalila „hmlová šou“
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Vajnory #Tatranský ľadový dóm #Hričovské Podhradie – Lietavská Lúčka