SNS vyzvala prezidentku Čaputovú, aby zverejnila zoznam pasažierov z cesty do USA a Kanady

SNS vyzvala prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby v súvislosti s pracovnou cestou v Kanade a Spojených štátoch amerických zverejnila zoznam pasažierov na palube štátneho lietadla, ako aj zdokladovala úhrady ubytovania. Hovorca hlavy štátu Martin Strižinec reagoval, že ide o snahu lídra SNS Andreja Danka o odpútanie pozornosti od jeho nehody.

06.02.2024 15:45
Zuzana Čaputová / Stanford / Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová počas príhovoru na Stanfordskej univerzite v Stanforde v Kalifornii 2. februára 2024
debata (740)

SNS podotkla, že ak prezidentka nemá čo tajiť, bezodkladne zoznam aj doklady zverejní. „SNS má vážne podozrenie, že na palube štátneho lietadla boli rodinní príslušníci, ktorí tam nemali čo robiť. Súčasne z informácií, ktorými disponujeme, je zrejmé, že išlo o sponzorov a blízke osoby, ktoré sa priamo alebo nepriamo podieľali na financovaní prezidentskej kampane Zuzany Čaputovej,“ uviedla hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.

Video
Čaputová: Slovensko je v USA rešpektovanou krajinou
Zuzana Čaputová / Stanford / Čítajte viac Čaputová mala pozitívny test na covid, zrušila svoj program v Pittsburghu

„Na oficiálnej návšteve Kanady a následnej pracovnej ceste do Spojených štátov sa zo strany prezidentskej kancelárie zúčastnili iba zamestnanci, ktorí mali počas cesty pracovné povinnosti, a osobní ochrancovia prezidentky,“ povedal Strižinec.

Vlajky Slovenska a Kanady pri prehliadke...
Uprostred prezidentka Zuzana Čaputová a jej...
+7Vlajky Slovenska a Kanady v Ottawe 29. januára...

Súčasťou delegácie boli aj štátni tajomníci ministerstva hospodárstva a zahraničných vecí so sprievodom, zástupcovia Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) a zástupcovia médií, ktorým Kancelária prezidenta nepreplácala ubytovanie.

„Prezidentku sprevádzala tiež podnikateľská delegácia, ktorej členov na základe verejnej výzvy a transparentného výberu odporučilo SARIO a ktoré v Kanade a USA zorganizovalo jednotlivé biznis fóra,“ ozrejmil.

Video
Čaputová v Kanade, stretla sa s Trudeauom
Zuzana Čaputová / Justin Trudeau / Čítajte viac Po vyše 20 rokoch zavítala slovenská hlava štátu do Kanady. Čaputová sa stretla s premiérom Trudeauom

Doplnil, že na oficiálnej návšteve Kanady sa na pozvanie kanadskej strany zúčastnil aj partner prezidentky Juraj Rizman, ktorému ubytovanie hradila kanadská strana.

„Rozumieme, že Andrej Danko sa nezmyselnými útokmi na prezidentku snaží odpútať pozornosť verejnosti od svojej dopravnej nehody, ktorej okolnosti stále dôveryhodne nevysvetlil. Na rozdiel od neho prezidentka a ani Kancelária prezidenta nemajú čo skrývať, ani si nič vymýšľať,“ skonštatoval Strižinec.

Andrej Danko, semafor Čítajte viac Danko pri nehode zdemoloval semafor, odhalila ho olejová stopa. Trafil som stĺp, no a čo, reagoval
740 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Zuzana Čaputová