Parlament má nových poslancov. Glücka, ktorý udrel Matoviča a Dubovického, ktorého skritizoval Pellegrini

Poslanecký sľub vo štvrtok zložili dvaja noví poslanci.

08.02.2024 12:06
debata (48)
Video
Parlament má nových poslancov vrátane Glücka, ktorý udrel Matoviča

Za stranu Smer si mandát uplatnil Richard Glück, ktorý je náhradníkom za Martina Nemkyho (Smer). Toho vláda vymenovala za predsedu Štatistického ú­radu.

Glück sa zviditeľnil potýčkou s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom. Došlo k nej krátko pred septembrovými parlamentnými voľbami, keď Matovič narušil tlačovú konferenciu Smeru pri Úrade vlády. Glück vtedy Matovičovi uštedril dve rany do tváre.

Glück sa k útoku na Matoviča otvorene priznal aj na sociálnej sieti a svoje konanie obhajoval. „Toto je odo mňa pre Matoviča za všetkých Slovákov, ktorým zničil životy. Váš Richard Glück," uviedol v popise videa. O pár hodín svoj príspevok zmazal.

Video
Tlačovku Smeru prerušil Matovič. Skončilo sa to bitkou
Richard Glück Čítajte viac Po dvoch úderoch päsťou Matovičovi prišiel trest. Košickí poslanci odvolali Glücka

Poslanecký sľub zložil aj Richard Dubovický z hnutia Progresívne Slovensko, ktorý v parlamente nahradil Tomáša Hellebrandta (PS). Ten sa k 6. februáru 2024 z osobných dôvodov svojho mandátu vzdal.

Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas) po zložení sľubu poslancami skritizoval Dubovického za jeho outfit.

„Nového poslanca z PS by som chcel upozorniť, že toto bol najvýraznejší moment v jeho politickej kariére, ale nestál mu ani za to, aby sa náležite na tento úkon obliekol. Do budúcna dodržujte nejaký dress code. Z úcty k Ústave SR by ste mali mať oblek riadne ustrojený alebo kroj," povedal.

Poslanec mal na sebe oblečené sako, pod ním však nemal košeľu s kravatou, ale sveter.

Poslanec Národnej rady SR Richard Dubovický... Foto: TASR, Jaroslav Novák
Richard Dubovický Poslanec Národnej rady SR Richard Dubovický (Progresívne Slovensko) skladá sľub počas schôdze parlamentu v Bratislave 8. februara 2024
Tomáš Hellebrandt / Michal Truban / Čítajte viac Hellebrandt neinformoval nemocnicu o svojej diagnóze. Vyvodil som zodpovednosť, uviedol. Odkiaľ vedel Fico o trestnom oznámení, pýta sa Šimečka

© Autorské práva vyhradené

48 debata chyba
Viac na túto tému: #mandát #Richard Glück #poslanecký sľub