Šoféri uviazli v snehovej kalamite na diaľnici, bolo medzi nimi veľa Čechov a Slovákov, ale aj unikátny Tatranský ľadový dóm

Zábery na snehovú kalamitu na diaľnici v Brenneri, Tatranský ľadový dóm, panorámu Tatier, prebúdzajúcu sa prírodu v Bratislave, ale aj protest farmárov z hlavného mesta. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

24.02.2024 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Diaľnica A13 v Brenneri bola v oboch smeroch uzavretá. Dopravu blokovali kamióny. Brennerský priesmyk je horský priesmyk v Zillertalských Alpách pozdĺž hraníc Rakúska a Talianska.

Kalamita na diaľnici A13 Brenner
Video
Zdroj: mReportér: Jakub

Ak v tomto období trávite dovolenku vo Vysokých Tatrách, neobíďte Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. Tento rok sa autori rozhodli uctiť si 15. výročie návštevy kráľovnej Alžbety II. vo Vysokých Tatrách a vytvorili tu Westminster Abbey, miesto, kde prebieha korunovácia kráľov. Na stavbu sa použilo 225 ton ľadu.

mReportér: Tatranský ľadový dóm na Hrebienku
Video
Zdroj: mReportér: Marián Hrnčiar

Stavali ju sochári z Čiech, Nemecka, Poľska a Slovenska. Hlavný staviteľ bol Adam Bakoš, rezbár a ľadosochár zo Spišskej Novej Vsi. Najvyšší bod stavby je 11,5 metra, stavba je umiestnená v kupole o priemere 25 metrov. K Tatranskému dómu na Hrebienok sa pohodlne dostanete pozemnou lanovkou zo stanice Starý Smokovec.

Štrbský štít, ktorý sa nachádza v závere Mlynickej doliny v hrebeni medzi Hlinskou vežou a Hrubým vrchom. Keď stúpate Mlynickou dolinou od Štrbského plesa, tak ho máte takmer neustále na dohľad a vytvára dominantu doliny sprava ohraničenej Sataním a zľava Soliskovým hrebeňom. Zábery z Plesa nad Skokom a Mlynickej doliny zachytil mReportér Ivan, kde si podľa jeho slov užil turistiku, ktorá stálo za to a odporúča ju zažiť každému, kto má rád slovenské hory.

Pohľad na panorámu Tatier z Mlynickej doliny
Video
Zdroj: mReportér: Ivan Macko

Zažívame mimoriadne a nezvyčajne teplý február 2024. V čase, kedy by mala vrcholiť zima, sa naskytá celkom nezvyčajný pohľad na prírodu v Bratislave a okolí. Tráva sa zelená, stromy pučia, vtáčiky spievajú akoby oznamujúc príchod jari. Kvitnú snežienky a dokonca aj bahniatka. Nad hlavou belasá obloha so žiarivými lúčmi slnka a príjemných 14 stupňov v tieni prispieva k jarnej atmosfére. Akurát, že stále je iba polovica februára.

Príroda v Bratislave uprostred februára
Video
Zdroj: mReportér: Samuel Kendra

Príroda sa skutočne rok čo rok viditeľne mení. Aj keď pre mnohých z nás sú tieto „jarné podmienky“ vo februári pohladením pre dušu, pre prírodu to určite nie je zdravé. Veď predsa tieto takmer „jarné zábery“, ktoré sa v Bratislave naskytli cez víkend, by nikto z nás pár desiatok rokov dozadu nemohol vidieť.

Zábery zachytené z auta na protestujúcich farmárov v Bratislave
Video
Zdroj: mReportér: Rudolf Ondruš
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Rieka dosiahla hladinu, akú už dlho ľudia nevideli, ale aj prvá sauna, ktorá bola postavená v Československu
debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Tatry #Tatranský ľadový dóm #snehová kalamita #protest farmárov #mREPORTÉR