Na Slovensku sa môžeme pochváliť takouto útulnou kaplnkou, ale aj ráno na Kráľovej holi, ktoré je pastvou pre oči

Zábery na kaplnku z dubnickej kalvárie, pútavý výhľad z Malej Fatry, zimné ráno na Kráľovej holi, ale aj po povodniach zosunutý svah v ružomberskej mestskej časti Biely Potok. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

02.03.2024 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Kaplnka sa nachádza na najvyššom mieste dubnickej kalvárie. Je to veľmi pekné miesto, ktoré sa rozprestiera na lesnej čistinke. Prístup je od cesty, kde začínajú jednotlivé zastavenia Kalvárie tvorené kaplnkami. Cesta ďalej vedie hore ostrejším kopčekom. Na samotnom vŕšku stojí Kaplnka Svätého kríža. Z čistinky je pekný výhľad na mesto.

Kaplnka Svätého kríža - Kalvária
Video
Zdroj: mReportér: Ľubomír Vajda

Naša mReportérka Ľubka, ktorá je veľkou milovníčkou hôr, nám opäť poslala pekné zábery zo svojej túry po Malej Fatre, aby ste aj vy mohli nahliadnuť na jedinečnú krásu slovenských hôr. „Moja túra za snehom z Vrátnej na Veľký Kriváň a Chleb mala pokračovať až na Poludňový Grúň, ale na Chlebe skončila pre silný vietor a slabú viditeľnosť. Musela som sa otočiť a vrátiť sa späť. Silný vietor a dážď so snehom riadne štípali na tvári. Pri zostupe do Vrátnej nás vítal dážď,“ popísala priebeh a vyjadrila svoje pocity Ľubka.

Pohorie Malá Fatra
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová

Starý vysielač je od roku 1960 neodmysli­teľnou súčasťou Kráľovej holi a dominuje celej panoráme Nízkych Tatier. V minulosti slúžil na šírenie televízneho a rozhlasového signálu, no dnes už má len historickú hodnotu. Vďaka svojej polohe na vrchole Kráľovej holi ponúka turistom nádherné výhľady na okolité hory a doliny.

Ráno na Kráľovej holi
Video
Zdroj: mReportér: Ján Margeta

V ružomberskej mestskej časti Biely Potok vyhlásili v utorok ráno mimoriadnu situáciu. Došlo tam k zosuvu pôdy pod cestou na Ulici Slovenského národného povstania.

Zosuv časti cesty v ružomberskej mestskej časti Biely Potok
Video
Zdroj: mReportér: Miroslav Mydlo
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Šoféri uviazli v snehovej kalamite na diaľnici, bolo medzi nimi veľa Čechov a Slovákov, ale aj unikátny Tatranský ľadový dóm
debata chyba
Viac na túto tému: #Ružomberok #malá fatra #Dubnica nad Váhom #kaplnka #Kráľova hoľa #mREPORTÉR