Hrad, ktorý patrí k najzachovalejším zrúcaninám na Slovensku, ale aj známy hit od Elánu v podaní liptovských sympaťákov

Zábery na Považský hrad, na Ľubeľskú skupinu Story, ktorá zahrala známy hit od Elánu, zimné Tatry, ale aj najväčší diaľničný tunel na Slovensku. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

09.03.2024 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Považský hrad sa vypína na strmom skalnom ostrohu na pravej strane rieky Váh z Považskej Bystrice smerom na Bytču nad mestskou časťou Považské Podhradie v nadmorskej výške 437 metrov. Prvá písomná zmienka o hrade pochádza z roku 1316 a spomína sa pod názvom Bystrický hrad ako majetok Matúša Čáka Trenčianskeho, ktorý sa ho údajne zmocnil násilím.

Považský Hrad - Považské Podhradie
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová

Hrad prešiel viacerými prestavbami a do dnešných dní sa zachovali len jeho ruiny, no aj tie dokážu zaujať svojou atmosférou a tajomnosťou. Je obľúbeným miestom turistov a milovníkov histórie, ktorí si tu môžu vychutnať prechádzku medzi starobylými múrmi a preskúmať zákutia tejto stredovekej pevnosti. Zrúcaninu vyhlásili za národnú kultúrnu pamiatku v roku 1963.

mReportér: Skúška kapely Story
Video
Zdroj: mReportér: Marián Hrnčiar

Ľubeľská skupina Story je známa v širokom okolí. Nášmu mReportérovi sa podarilo dostať na ich skúšku. „Dostať sa na skúšku kapely je naozaj zážitok. Členovia skupiny si vedia uznať svoje chyby a upozornia na chyby iných. A tak hrajú jednu pesničku aj viackrát. Sú to praví Liptáci a hrajú pre potešenie a s láskou," predostrel svoje postrehy zo skúšky Marián.

Pohľad na zasnežené a zimné Tatry od Tatranskej Štrby
Video
Zdroj: mReportér: Milan Štefánik

Pohľad na zasnežené a zimné Tatry od Tatranskej Štrby svedčí o tom, že sneh sa na horách drží ešte v pomerne slušnom množstve. Štrbské Pleso je najvyššie položeným lyžiarskym strediskom na Slovensku, ktoré sa nachádza v nadmorskej výške 1346 metrov nad morom.

Štrbské Pleso - zasnežovanie svahu
Video
Zdroj: mReportér: Milan Štefánik

Diaľnica D1, ktorá mala spájať Bratislavu s Košicami, mala byť dávno hotová. Rovnako aj tunel Višňové pri Žiline. Najnovšie sa na ňom prednedávnom opäť rozbehli stavebné práce. Bežní ľudia ich vidia najmä zvonku. Zábery z okolia tunela Višňové priniesol náš mReportér Ján Pekár.

Tunel Višňové
Video
Zdroj: mReportér: Ján Pekár

Tento tunel pri Žiline, ktorý je momentálne vo výstavbe, je najdlhším na Slovensku a má za cieľ prepojiť chýbajúcu diaľnicu na severe Slovenska. Tunel je súčasťou úseku D1 Lietavská Lúčka – Dubná Skala. V súčasnosti sa na stavenisku vykonávajú projektové práce, aby sa mohlo začať so samotnou montážou tunelovej technológie, tvrdí NDS.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Na Slovensku sa môžeme pochváliť takouto útulnou kaplnkou, ale aj ráno na Kráľovej holi, ktoré je pastvou pre oči
debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #Považská Bystrica #Elán #tunel Višňové #Ľubeľa #mREPORTÉR