Posledná divoká rieka v strednej Európe sa nachádza na Slovensku, ale aj výhľad z rozhľadne na priehradu a jej magické okolie

Zábery z akcie Čistenie rieky Belá - Život v divočine, z drevenej rozhľadne nad obcou Divinka pri Žiline, z výškovej budovy Tower 5 v Bratislave, ale aj časozberné video, ktorým sa podarilo zachytiť jemnú krásu života. To sú najlepšie videá, ktoré poslali naši čitatelia Pravde.

13.04.2024 05:00
koláž, fotky, mReportér Foto:
Koláž fotiek od mReportérov.
debata (1)

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Ľudia zo všetkých kútov Slovenska prišli pomáhať zbierať odpad z rieky Belá a okolia. Zhruba pred dvoma týždňami sa vo Vavrišove konala pekná akcia Čistenie rieky Belá – Život v divočine. Po vyzbieraní ich čakalo pivko, kofola, tombola a zábava do rána pri vatre. Takto vyzerali kedysi všetky rieky na Slovensku. Postupne ich tok, ale aj človek, zreguloval. Belá ostala ako posledná nielen na Slovensku, ale aj v celej strednej Európe.

Čistenie rieky Belá
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová

Je to horský tok a vzniká sútokom Tichého a Kôprovského potoka. Preteká krásnou scenériou Vysokých Tatier popri osade Podbanské, kde sa do nej ďalej vlievajú potoky Kamenistý potok, Bystrá, Račková či Dovalovec. Nachádza sa v nadmorskej výške 976 metrov nad morom. Patrí medzi najčistejšie rieky na Slovensku.

Divinka - rozhľadňa
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová

Nad obcou Divinka sa nachádza nádherná drevená rozhľadňa, ktorá sa týči na Veľkom vrchu pri Žiline. Vyhliadka je vysoká 19 metrov a patrí medzi najvyššie v okolí. Prechádzka na rozhľadňu je nenáročná a ideálna aj pre rodiny s deťmi, kde si môžete aj opekať. Po ceste sú vybudované aj lavičky na oddych. Z rozhľadne je krásny výhľad na Divinu, Divinku, Žilinu, ale aj Hričovskú priehradu. Z Divinky na rozhľadňu vedie náučný chodník, kde sa dozviete informácie z histórie. Veľký vrch je národnou kultúrnou pamiatkou.

Bratislava - Bajkalská z výšky
Video
Zdroj: mReportér: Martin

Jedna z najdôležitejších dopravných tepien Bratislavy je Bajkalská ulica. Pekné zábery z výškovej budovy Tower 5 zachytávajú jej široké okolie. Na záberoch v blízkom okolí môžeme vidieť viacero hotelov, Tri veže, hokejový a futbalový štadión Slovana Bratislava, tenisové centrum, ale aj kúpalisko Tehelné pole. Ulica je od roku 1930 pomenovaná po Bajkalskom jazere, ktoré je najhlbšie na svete.

Časozberné video - slimák v pohybe
Video
Zdroj: mReportér: Radomir Messerschmidt

Zažívame veľmi pekný a nezvyčajne teplý apríl. Tráva sa zelená, stromy kvitnú, vtáčiky spievajú, takto nejak si asi viacerí z nás predstavujú príjemnú jar. Náš mReportér zachytil zaujímavý pohľad na slimáka v pohybe. Mobilom natočil časozberné video, aby sa o pekné zábery mohol podeliť aj s vami.

m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR koláž, fotky, mReportér Čítajte viac Slováci, ktorí predviedli svoje majstrovstvo vo veľkom štýle, ale aj stále perfektná lyžovačka na Štrbskom Plese
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Divinka #slimák #rieka Belá #Tower 5 #mREPORTÉR