Bezpečnostné riziko pre Slovensko. Uhrík v čase vojny na Ukrajine chce referendum o vystúpení z NATO

Mimoparlamentná strana Demokrati neodstúpi z volieb. Zdôraznil to podpredseda strany Jaroslav Naď v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Líder hnutia Republika Milan Uhrík potvrdil, že chcú v najbližších štyroch rokoch zorganizovať referendum o vystúpení z NATO.

20.08.2023 14:57
uhrík Foto: ,
Milan Uhrík na pôde europarlamentu.
debata (84)

Naď na otázku o nízkych preferenciách strany Demokrati reagoval, že nebude súhlasiť s ich odstúpením z politického boja. Tvrdí napríklad, že voliči zo zahraničia im poslali hlasy a nechcú ich sklamať. Navyše nevie, v prospech koho by sa vzdali.

Uhrík okrem referendovej iniciatívy avizoval, že ak sa aj jeho hnutie nedostane do vlády, ale bude v parlamentnej opozícii, aj tak sa vzdá postu europoslanca.

NATO, Litva Čítajte viac Kde nájde NATO 300-tisíc vojakov na obranu pred Ruskom? A čo to znamená pre Slovensko?

Obaja diskutujúci súhlasili, že všetky kauzy, týkajúce sa bývalých vlád, treba vyšetriť. Nezhodujú sa v otázke vyvodenia zodpovednosti voči policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi. Podľa Uhríka by mal byť okamžite odvolaný. Tvrdí, že Republika sa nezastáva obvinených nominantov Smeru. Podotkol, že „za Smeru sa síce kradlo, ale bol aspoň ako-taký poriadok“. Krajinu podľa neho musí po voľbách riadiť príčetná vláda.

Robert Fico, Smer Čítajte viac O „štátnom rozvrate“ hovorí už aj Kollár. Fico ide ešte ďalej a spomína manipuláciu volieb

Naď apeluje, aby sa s vyvodzovaním zodpovednosti po zásahu Národnej kriminálnej agentúry a obvinení šéfov Slovenskej informačnej služby a Národného bezpečnostného úradu počkalo na rozhodnutia kompetentných orgánov. Hamran zatiaľ podľa jeho slov neurobil žiadny krok, ktorý by v ňom vzbudil nedôveru. Dodal, že ani odvolávanie šéfa tajnej služby Michala Aláča by aktuálne nič nevyriešilo. Poukázal na to, že je mesiac pred parlamentnými voľbami a po nich si aj tak nová vláda môže menovať svojho nominanta. Dôležité podľa neho je, aby mala polícia voľné ruky a mohla pracovať.

kamenec, uhrík Čítajte viac RTVS si do diskusie pozvala iba „fašistov“: Mimoriadne vydanie. Uhríka sa pokúsil zastaviť historik Kamenec
Čaputová a Ódor po Bezpečnostnej rade: Žiadny prevrat sa nekoná
Video
84 debata chyba
Viac na túto tému: #NATO #referendum #demokrati #Jaroslav Naď #vojna na Ukrajine #Milan Uhrík