Hlina obvinil predsedu KDH z tajnej dohody: Fico potreboval, aby Pellegrini nemal plán B. Majerský reaguje

Šéf Smeru Robert Fico potreboval, aby predseda Hlasu Peter Pellegrini nemal plán B, potreboval vyhlásenia, aby žiadna iná vláda nevznikla, to ho malo presvedčiť, aby bol „konštruktívny", tvrdí Alojz Hlina. Podľa politika to zabezpečil predseda KDH Milan Majerský. Šéf KDH na neho zareagoval.

06.10.2023 16:34 , aktualizované: 19:34
debata (116)
fico, pellegrini Čítajte viac Črtá sa dohoda, Smer zahmlieva. Vzdal sa Pellegrini postu premiéra? Vznik trojkoalície so SNS urýchľovalo KDH

Aktualizované 19:04. Stanovisko Milana Majerského pre Pravdu: "Kúpa pozemku a stavba nášho rodinného domu bola financovaná z mojich úspor, úspor mojej manželky, hypotéky a príjmov mňa ako župana a manželky ako europoslankyne. Dom sme stavali niekoľko rokov. Nejestvuje dôvod, pre ktorý by som mal byť akokoľvek vydierateľný.

Špekulácie pána Hlinu ohľadom takzvaných dohôd KDH so stranou Smer nemá zmysel komentovať. Pokiaľ ide o tému presunu eurofondov na župy, pán Fico sa k nej predsa prihlásil sám už v poslednej predvolebnej diskusnej relácii Rádia Slovensko.

Správanie zvoleného poslanca za stranu SaS pána Hlinu vysvetľuje, prečo sme opatrní vo vzťahu k črtajúcej sa alternatíve voči vláde Roberta Fica. Napriek tomu v záujme ochrániť Slovensko od vlády strany Smer platí, na čom sa v piatok dohodlo predsedníctvo KDH".

Milan Majerský, KDH Čítajte viac KDH rozhodlo, Smer odmietame, sme pripravení rokovať. Šimečka ponúkol post premiéra, na ťahu je Pellegrini

Podľa Hlinu je matematika jasná. Ak ide KDH do opozície, žiadna iná vláda ako Smer – Hlas – SNS nevznikne, preto si mal šéf Smeru poistiť Majerského.

Milan Majerský Čítajte viac Predseda KDH Majerský navštívil centrálu Smeru. S Ficom som hovoril o budúcnosti vládnej koalície, prezradil

Niečo za niečo?

„Majerský je vydierateľný a vydierajú ho ľudia, ktorým zaleží na tom, aby to dopadlo tak, ako to ide dopadnúť,“ myslí si Hlina. Doplnil, že „dohoda Fica a Majerského obsahuje, že pustia aj niečo ohľadom interupcií, plus presun eurofondov na VÚC a keď ľudia od Danka začnú blbnúť, tak zopár poslancov KDH zaberie“.

„Majerský by pred nástupom do funkcie župana nevedel zaplatiť z úspor ani rekonštrukciu kúpeľne vo svojom panelákovom byte. Vo funkcii župana sa mu však začalo dariť, ale my, čo sme nepadli z hrušky vieme, že ani z platu župana a ani z platu europoslankyne neviete postaviť na hektárovom pozemku miliónovú haciendu – interval 1 500 000 až 2 000 000 eur,“ napísal na sociálnej sieti Hlina. „Mimochodom, hektár je 10 000 m2 a na taký pozemok s výhľadom na Vysoké Tatry musíte mať viac ako len založený byt v levočskom paneláku,“ dodal.

Fico po rokovaní s predstaviteľmi SNS
Video
Zdroj: TV Pravda

Hlina v minulosti pôsobil v hnutí OĽaNO, neskôr v KDH a jeho ďalším pôsobiskom bola Dobrá voľba, ku ktorej sa pridal so svojou platformou Umiernených. Kvôli spojeniu Tomáša Druckera s Hlasom však z Dobrej voľby odišiel. V predčasných septembrových voľbách kandidoval na SaS zo 150. miesta.

Danko po rokovaní so Smerom
Video
Zdroj: TV Pravda
116 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Alojz Hlina #Peter Pellegrini #Milan Majerský