Strýka bodol kuchynským nožom, usmrtil i jeho psa. Polícia obvinila muža z Prievidze z vraždy

Policajný vyšetrovateľ obvinil 32-ročného muža z obzvlášť závažného zločinu vraždy a prečinu usmrtenia spoločenského zvieraťa bez primeraného dôvodu. Muž mal v stredu (4. 10.) večer v jednom z bytov na Ulici J. Murgaša v Prievidzi zavraždiť svojho 60-ročného strýka. Usmrtil i jeho psa. Informovala o tom v piatok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

06.10.2023 12:16
debata

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania malo dôjsť medzi synovcom a strýkom najskôr k slovnej hádke a neskôr aj k fyzickému konfliktu, ktorý sa skončil úmyselným usmrtením 60-ročného muža,“ uviedli policajti.

choroba, bolesť, spánok, hlava Čítajte viac Slovenskú ošetrovateľku podozrievajú z vraždy seniora v Rakúsku. Motív je neznámy, dôchodca bol pripútaný k lôžku

Synovec mal podľa nich svojho strýka jedenkrát bodnúť do ľavej prednej strany hrudníka, pravdepodobne kuchynským nožom, pričom muž utrpel zranenie, ktorému na mieste podľahol. „Obvinený mal následne v inej izbe napadnúť psa nebohého, a to spôsobom, že ho mal viackrát bodnúť doposiaľ nestotožneným ostrým predmetom. Jedno z týchto bodnutí, a to na ľavej strane krku, bolo smrteľné a došlo k vykrvácaniu,“ doplnila polícia.

Juraj Droba Čítajte viac Tragédia v Dojči zasiahla aj župana Drobu. Zavraždenú Martinu poznal osobne: Roky žila s tyranom a zo strachu sa nedokázala odpútať

Podozrivého 32-ročného muža policajti v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia.

polícia streľba Bratislava Petržalka Holíčska ulica páska Čítajte viac Po hádke útok nožom. V byte na prievidzskom sídlisku našli mŕtveho muža

„Polícia spracuje podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby, o jeho ďalšom osude tak bude rozhodovať súd. V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov,“ dodali policajti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prievidza