Pri vrcholkoch bolo po kolená snehu. Do najatraktívnejšej časti Malej Fatry zavítala zima ako sa patrí

Vrátna dolina sa nachádza asi 25 kilometrov od mesta Žilina a tri kilometre od obce Terchová v Národnom parku Malá Fatra. Nachádza sa tu viacero lyžiarskych stredísk a na svoje si prídu aj milovníci turistiky. Na jednu z túr sa vydala naša mReportérka Ľubka, ktorá nám prezradila svoje pocity.

28.11.2023 05:00
Vrátna dolina, mReportér Foto:
Vrátna dolina.
debata (1)

„Z Vratnej popod lanovku sme sa vybrali po čerstvom snehu. Asi v štvrtine kopca sa nám ukázalo slniečko, boli sme celý natešení, že bude krásny slnečný dník s poletujúcim snehom,“ začala svoje rozprávanie Ľubka.

O pol hodinu sa však všetko zmenilo. „Zatiahlo sa, začal fúkať silný studený vietor a nebolo vidieť ani na krok. Bolo okolo mínus deväť stupňov, ale pocitovo oveľa viac. Z pôvodného plánu prejsť na chatu pod Chlebom rýchlo zišlo, boli sme radi, keď sme sa dostali hore na hornú stanicu lanovky. Pri vrchu sme sa už skoro po kolená zabárali v snehu a miestami sa aj šmýkalo na ľade. Na stanici lanovky sme si dali teplý čaj a v nečase, silnom vetre sme sa vrátili popod lanovku späť. Aj keď sme neprišli do cieľa, aspoň sme sa v zdraví vrátili späť,“ zakončila mReportérka.

Video nám poslala naša čitateľka cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Vrátna dolina
Video
Zdroj: mReportérka: Ľubomíra Šeroňová
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Vianočné trhy, Bratislava, mReportér Čítajte viac V Bratislave otvorili vianočné trhy. Prvé dni prišli masy ľudí, prekvapila cena punču
1 debata chyba
Viac na túto tému: #malá fatra #Vrátna dolina #mREPORTÉR