Hravé zvieratá v divokej prírode lovia aj počas dňa. Pozrite si zábery priamo z akcie

Vydra riečna je cicavec s dlhým, štíhlym telom, krátkymi nohami a dlhým, hrubým chvostom. Má tmavohnedé sfarbenie s bledším bruchom a hrdlom. Medzi prstami všetkých nôh má plávacie blany, ktoré jej umožňujú plávať a potápať sa. Tieto vzácne zvieratá sú ohrozené najmä znečistením vôd a stratou prirodzeného prostredia.

11.01.2024 05:00
debata

Vydry riečne žijú v blízkosti vodných tokov, kde lovia ryby, žaby, hlodavce a iné vodné živočíchy. Sú veľmi obratné vo vode a môžu sa potápať až na 6 minút. Sú spoločenské zvieratá a žijú v rodinných skupinách. Samica rodí 1 až 5 mláďat, ktoré cicajú približne 7 týždňov.

Vydry sú dôležitou súčasťou vodného ekosystému. Pomáhajú regulovať populácie rýb a iných vodných živočíchov. Sú aktívne za súmraku a cez noc. Cez zimu lovia aj počas dňa, dopĺňajú si tak energiu, pretože v mrazoch majú väčší energetický výdaj, aby si udržali telesnú teplotu.

Video nám poslal náš čitateľ cez aplikáciu mReportér. Staňte sa našim mReportérom aj vy. Stačí si zdarma stiahnuť aplikáciu.

Vydra riečna na love
Video
Zdroj: mReportér: Marián Hrnčiar
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR Vrch Strážov, mReportér Čítajte viac Očarujúce miesto, ktoré patrí k najkrajším vrchom s výhľadom na Slovensku, stále láka množstvo turistov
debata chyba
Viac na túto tému: #lov #Vydra riečna #mREPORTÉR