Vyhlásili druhý stupeň povodňovej aktivity pri Ružomberku. Rieka dosiahla hladinu, akú už dlho ľudia nevideli

Rieka Revúca na Podsuchej pri Ružomberku dosahuje v týchto chvíľach druhý stupeň povodňovej aktivity. Buďte v okolí rieky opatrní. V nedeľu vyhlásilo SHMÚ tretí - najvyšší stupeň, situácia na rieke Revúca bola kritická. Pozrite si video.

12.02.2024 15:00 , aktualizované: 15:40
debata (4)

Ak sa aj vám podarí zachytiť niečo pútavé, čo by mohlo zaujať čitateľov a divákov, neváhajte a pošlite nám svoje zábery. Najlepšie cez aplikáciu mReportér, ktorú si jednoducho a zdarma môžete stiahnuť do svojho mobilu.

Zvýšenie hladiny rieky Revúca
Video
Zdroj: mReportér: Miroslav Mydlo
m-reporter ikona appka  1024 x 1024 px   2 Dávame do pozornosti Boli ste svedkom zaujímavej udalosti? Pošlite nám video cez novú aplikáciu mREPORTÉR

Vzostup vodnej hladiny sa očakáva v najbližších hodinách na viacerých tokoch. Rieka Morava by na slovenskom úseku mohla prekročiť prvý stupeň povodňovej aktivity. Informoval o tom hovorca Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu Ivan Garčár.

„Na základe predpovedaného vývoja počasia očakávame v najbližších hodinách vzostupy v hornej časti slovenského úseku Moravy s prekročením prvého stupňa povodňovej aktivity, na strednom a dolnom Hrone, na Ipli, na dolnej Toryse, dolnom Hornáde, dolnej Ondave, Latorici a Bodrogu,“ povedal Garčár.

Počasie na týždeň: Vrátia sa aj mrazy, ale len niekde
Video
Zdroj: TV Pravda

Priblížil, že ostatné časti tokov kulminujú alebo sú po kulminácii v miernom poklese až poklese. Pripomenul, že vodné toky pod vodnými dielami budú ovplyvnené manipuláciou.

Pre okresy Banská Bystrica, Brezno, Michalovce a Trebišov platí výstraha druhého stupňa pred povodňami počas celého dňa. Pre okres Ružomberok platí do 18.00 h a Košice-okolie do 19.00 h.

SHMÚ počas posledných dní zaznamenal na celom území Slovenska oteplenie, prehánky a počas víkendu trvalý dážď a následné vzostupy vodných hladín.

Petržalka, hmla, mReportér Čítajte viac Hmla zahalila jedno z najväčších sídlisk v strednej Európe. Zábery z vtáčej perspektívy ako z katalógu
4 debata chyba
Viac na túto tému: #SHMÚ #Ružomberok #Revúca #povodňová aktivita #mREPORTÉR