Ruské úrady ponúkajú prémie dobrovoľníkom bojujúcim na Ukrajine, píše ruský web

Dobrovoľníkom, ktorí sa zapoja do ruskej "zvláštnej vojenskej operácie", ako Moskva nazýva svoju inváziu na Ukrajine, petrohradské vojenské náborové úrady ponúkajú prémie za ničenie protivníka. Napríklad za zostrelené lietadlo sľubujú 300 000 rubľov a za likvidáciu čaty vojakov 100 000 rubľov. Informoval o tom petrohradský portál Rotonda s odvolaním sa na nemenovaného mestského zástupcu.

19.07.2022 07:00
Ukrajina, vojna na Ukrajine, Mariupol Foto: ,
Ozbrojenec milícií Doneckej ľudovej republiky stojí na kontrolnom stanovišti v Mariupole. Archívna snímka.
debata (41)

Ten poskytol Rotonde kópiu brožúry, ktorú podľa neho vojenské úrady rozposielajú do okolitých obcí. Volá sa „Sociálna príručka pre účastníkov osobitných vojenských operácií“ a opisuje plat zmluvných vojakov a prémie za úspešné splnenie bojových úloh.

Ukrajina, Kyjev, pohreb Čítajte viac 146. deň: Kyjev chváli západné zbrane, vyrovnávajú sily. Poliaci žiadajú zvýšiť tlak na Moskvu

Odmena je podľa portálu Rotonda ponúkaná za každý zničený kus techniky i bojovníkov. Najvyššie ocenené je zostrelenie lietadla, a to na 300 000 rubľov, nasleduje helikoptéra (200 000 rubľov) a tank (100 000 rubľov).

Likvidácia živej sily protivníka je cenená o niečo menej, podotýka médium. Za vyradenie čaty ponúkajú úrady 100 000 rubľov, za likvidáciu oddielu 50 000 rubľov. Rovnakou sumou hodnotí zničenie bezpilotného lietadla, bojového vozidla pechoty, obrneného transportéra, protilietadlového raketového systému alebo salvového raketometu.

Vladimir Putin Čítajte viac Putin sa môže cítiť ako babrák. Zelenského pomohol vyzbrojiť

Analytici už istý čas upozorňujú na vyčerpanie ruských inváznych síl. Namiesto toho, aby Rusko vyhlásilo úplnú alebo alebo len čiastočnú mobilizáciu, Kremeľ pravdepodobne nariadil jednotlivým ruským regiónom, aby vytvorili takzvané dobrovoľnícke prápory, uviedol pred časom americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

41 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine