Kremeľ stratégiu nemá, Ukrajina áno. Bývalý ruský veliteľ: Moskve hrozí bezprostredná porážka

Bývalý ruský vojenský veliteľ Igor Girkin povedal, že Moskve hrozí bezprostredná vojenská porážka, informuje stanica Sky News.

09.05.2023 17:16
Igor Girkin-Strelkov, Ukrajina Foto: ,
Igor Girkin (Strelkov)
debata (195)

„Nie je tam stratégia, nie je tam vedomá práca na jej uskutočnenie,“ uviedol Girkin na platforme Telegram. Ukrajina podľa neho takúto stratégiu má a uskutočňuje ju z celej sily.

VIDEO: Rusi priniesli skazu. Čo zostalo z Bachmutu?
Video

„Musíme teraz premýšľať o tom, ako zachrániť štát, krajinu a ľudí v situácii bezprostrednej vojenskej porážky,“ uviedol. Dlhý a ťažký boj bude podľa jeho vyjadrení potrebný aj v prípade porážky bez fatálnych následkov, v rámci ktorej budú nepriatelia nútení vzdať sa plánov na úplné roztrieštenie Ruska a zničenie jeho zvrchovanosti.

Girkin je považovaný za jedného z najvplyvnejších ruských podporovateľov invázie na Ukrajinu. Bývalý príslušník Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) je známy aj pod menom Igor Strelkov.

Zapojil sa priamo do bojov na východe Ukrajiny a od mája do augusta 2014 pôsobil ako veliteľ ozbrojených síl Doneckej ľudovej republiky.

Vladimir Putin Čítajte viac Girkin vysmial Putina s hypersonickými zbraňami. Radšej mlč, netáraj, odkázal prezidentovi

Súd v Holandsku ho vlani v novembri v neprítomnosti odsúdil na doživotie za zostrelenie civilného letu MH17 nad východnou Ukrajinou 17. júla 2014, pri ktorom zomrelo 298 cestujúcich. Rusko opakovane popiera zodpovednosť za tento zločin a verdikt voči Girkinovi odmietlo.

195 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Igor Girkin-Strelkov #vojna na Ukrajine