Ukrajinská odplata sa blíži, Moskva má veľký problém, varuje Kyjev vo videu. Zverejnili presný dátum úderu

Ukrajinský úrad pre strategickú komunikáciu zverejnil na svojich sociálnych sieťach animované video, v ktorom varuje, že sa Rusku pomstí za utrpenie Ukrajincov.

31.07.2023 11:45
debata (214)

Má sa tak stať 24. augusta. V deň, keď Ukrajinci oslavujú deň nezávislosti. Referuje o tom portál Novinky.cz.

Ukrajinská odplata sa blíži, varuje Kyjev
Video
Zdroj: Ukrajinský úrad pre strategickú komunikáciu

Na 75 sekundovom animovanom videu vidíme chlapca, ktorý následkom ruského ostreľovania prišiel o dom. Pred troskami svojho domu vytvorí z papiera lietadlo a hodí ho smerom k Rusku. Lietadielko sa premení na útočný dron, ku ktorému pribúdajú ďalšie bezpilotné lietadlá a tie potom úspešne zasahujú ciele.

Rusko, Moskva, vojna na Ukrajine, dronový útok Čítajte aj Kyjev: Útok na Moskvu bol 'špeciálnou operáciou'. Kremeľ nariadil ťažkú cenzúru

Posledným cieľom na mape je Moskva. Video sa končí záberom na pochmúrny Kremeľ, ktorý prekryje nápis 24. august.

„Rok odplaty pokračuje. Termíny sa môžu meniť. Výsledok zostáva rovnaký – bolesť a tragédia okupantov,“ uviedol úrad pre strategickú komunikáciu v popise videa.

Generál Zalužnyj: Vyhubíme nepriateľov, zoberieme si, čo je naše
Video
Veliteľ ukrajinských ozbrojených síl Valerij Zalužnyj zverejnil video, ktoré naznačuje, že ukrajinská protiofenzíva sa blíži. / Zdroj: Ukrajinské ozbrojené sily

V poslednom období sa objavujú informácie o zintenzívnení útokov ďaleko za frontovou líniou na území Ruska a v jeho samotnom srdci, v Moskve. Nie pri každom je jasné, či ide o útoky Ukrajincov, keďže Kyjev ich väčšinou nekomentuje.

Rusko Kremeľ dron útok uarus Čítajte aj Kremeľ zúri kvôli dronovým útokom na Moskvu. Hrozí opäť tvrdou odvetou

Moskva sa stala aj túto nedeľu terčom útoku ukrajinských dronov, uviedli ruské úrady. Kyjev tvrdenia o útoku nekomentoval, prezident Volodymyr Zelenskyj však popoludní povedal, že vojna sa vracia na územie Ruska a že ide o absolútne spravodlivý proces.

Poškodený mrakodrap v biznisovom centre "Moscow...
Vyšetrovatelia pri biznisovom centre "Moscow...
+3Vyšetrovatelia pri biznisovom centre "Moscow...

V noci na pondelok zas budovu obvodného policajného oddelenia v meste Trubčevsk ležiacom v ruskej Brianskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou zasiahol ukrajinský dron. Uviedol to tamojší gubernátor Alexander Bogomaz.

„Ukrajinské jednotky v noci zaútočili na Trubčevský okres,“ napísal Bogomaz v aplikácii Telegram. Dodal, že policajnú stanicu tam zasiahol dron. Incident si nevyžiadal obete na životoch, no budova policajnej stanice má podľa gubernátora rozbité okná a poškodenú strechu.

214 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #armáda #Ukrajina #odplata #vojna na Ukrajine