Na hranici Česka so Slovenskom zachytili desiatky migrantov krátko po zavedení kontrol

Krátko po tom, ako Česko začalo na hraniciach so SR kontrolovať vytipované vozidlá, zachytila česká polícia už desiatky nelegálnych migrantov. Uviedla to v stredu na sociálnej sieti X (twitter).

04.10.2023 11:26
debata (5)
Policajné kontroly na hraniciach Česka a Slovenska
Video
Dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom v noci zaviedli Česko, Poľsko aj Rakúsko. Ich cieľom je účinne bojovať proti prevádzačským skupinám a nelegálnej migrácii. / Zdroj: TASR

„Krátko po začatí opatrenia sme na hraničnom priechode Šance zaistili v dodávkovom vozidle skupinu 19 migrantov. Išlo o 16 mužov a tri deti. Po vodičovi, ktorý ešte pred policajnou kontrolou zastavil auto a utiekol, pátrame,“ napísali moravskosliezski policajti.

Kontroly na hraniciach s Poľskom: Pozrite si, ako to vyzeralo na kysuckom hraničnom priechode Skalité – Zwardoň.
Video
Zdroj: TV Pravda

V Juhomoravskom kraji zachytili skupinu utečencov v utorok pred polnocou. „V utorok večer okolo 22.00 hod kontrolovali policajti na diaľnici D2 pri Hustopečiach zahraničnú dodávku, v ktorej sa tiesnilo 20 migrantov zo Sýrie,“ spresnila polícia. Prevádzača na mieste zadržali.

V stredu ráno na diaľnici D2 hliadka vypátrala štyroch Sýrčanov a ďalšia skupina 13 migrantov sa v ranných hodinách sama prihlásila na policajnom oddelení v Hustopečiach.

Polícia spolu s colníkmi zastavuje okrem vytipovaných áut aj medzinárodné autobusy a kontroluje vlakovú dopravu. V Zlínskom kraji v stredu dopoludnia zachytila v medzinárodnom vlaku dvoch nelegálnych migrantov zo Sýrie, ktorí cestovali zo Slovenska. „Migrantom odoprieme vstup na naše územie,“ dodali zlínski policajti.

HRANICE: Kontroly medzi ?eskom a Slovenskom Čítajte viac Česko, Poľsko a Rakúsko zavedú dočasné kontroly na hraniciach so Slovenskom

Česko zaviedlo od polnoci z utorka na stredu náhodné kontroly po celej dĺžke hranice so SR. Vláda chce takto bojovať proti prevádzačom a nelegálnej migrácii. Kontroly na hraniciach so Slovenskom zaviedlo v rovnakom čase aj Poľsko a Rakúsko. Platiť by mali do 13. októbra, ich prípadné predĺženie bude podľa českej vlády závisieť od aktuálnej situácie.

skalite - zwardoň, hranica, migranti Čítajte viac Na hraniciach s Poľskom sa začali kontroly. Pozrite si, ako to vyzeralo na priechode Skalité – Zwardoň hranice hraničný prechod Lanžhot polícia Čítajte viac Vláda schválila dočasné obnovenie kontrol na hranici s Maďarskom
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #migranti #hraničný priechod #nelegálni migranti