Francúzsky policajt obvinený zo zabitia mladíka bol prepustený. Krajinu kvôli incidentu zmietali silné nepokoje

Policajt obvinený zo zabitia 17-ročného mladíka pri cestnej kontrole vo Francúzsku bol dnes prepustený na slobodu, bude však naďalej pod policajným dohľadom.

15.11.2023 14:49
Francúzko, polícia, tínedžer usmrtenie,... Foto: ,
Na snímke z videa dvaja policajti sa pýtajú mladého vodiča (17), jeden z nich mieri zbraňou na okno žltého auta, ktorého zastavili počas dopravnej kontroly v meste Nanterre na predmestí Paríža 27. júna 2023. Mladík následne začal s útekom, pri ktorom ho policajt okamžite zastrelil.
debata (2)

O ukončenie vyšetrovacej väzby vo štvrtok požiadal právny zástupca 38-ročného policajta, ktorý za mrežami strávil takmer päť mesiacov. Súd mu vyhovel a muža dnes prepustil, uviedla stanica France Inter.

Francúzko, polícia tínedžer usmrtenie protesty zrážky, streľba Čítajte aj Smrť mladíka otriasa Francúzskom. Ministerstvo vnútra do boja s výtržníkmi povoláva 40-tisíc policajtov

V júni prišiel 17-ročný Nahel M. o život krátko po tom, ako ho polícia zastavila pri šoférovaní vozidla. Keď odmietol uposlúchnuť jej výzvu a znovu sa rozbehol, jeden z policajtov po ňom z bezprostrednej blízkosti vystrelil. Mladý muž, ktorý mal severoafrické korene, zraneniakrátko potom podľahol. Jeho smrť vyvolala rozsiahle demonštrácie a nepokoje po celom Francúzsku.

Príslušníci poriadkových síl počas zrážok s...
Policajti kráčajú okolo horiacich áut v meste...
+3Mladíci počas zrážok s príslušníkmi...

Policajtovo prepustenie sprevádza rad podmienok, vrátane zákazu pohybovať sa po meste Nanterre, nosiť zbraň a kontaktovať ostatných účastníkov konania. Polícia už vypočula oboch zasahujúcich policajtov aj všetkých svedkov a sudca preto rozhodol, že už nie je potrebné držať policajta vo väzbe. Predchádzajúca žiadosť o prepustenie bola zamietnutá.

Francúzsko, nepokoje Čítajte aj Vo Francúzsku opäť horeli policajné stanice, noc však bola pokojnejšia. Tisíce zadržaných sú maloletí
2 debata chyba
Viac na túto tému: #demonštrácie #Francúzsko #francúzska polícia