Pápež František opäť vyzval na ukončenie všetkých konfliktov. Vojna je negáciou ľudskosti, tvrdí

Pápež František v stredu opätovne vyzval na mier na Ukrajine, v Pásme Gazy a ďalších oblastiach sveta, kde prebieha vojna. Zároveň "prosí" svetových lídrov, aby tieto konflikty ukončili.

24.01.2024 13:09
Pápež František Foto: ,
Pápež František na pravidelnej generálnej audiencii vo Vatikáne 24. januára 2024
debata

„Samotná vojna je negáciou ľudskosti,“ uviedol pápež na pravidelnej generálnej audiencii vo Vatikáne. „Neunavme sa modliť za mier, aby prestali konflikty,“ povedal.

František spresnil, že má na mysli Blízky východ, Palestínu, Izrael, ako aj znepokojivé správy z Ukrajiny, najmä bombardovanie ukrajinských miest.

Video
Tusk na Ukrajine o "neutrálnych" politikoch: Zaslúžia si miesto v pekle
Tusk Čítajte viac Tusk si nedal servítku pred ústa a k Ukrajine „neutrálnym“ politikom odkázal: Zaslúžite si miesto v pekle

„Modlím sa za obete a ich blízkych a prosím všetkých, najmä tých, ktorí majú politickú zodpovednosť, aby chránili ľudský život a tieto vojny ukončili,“ dodal.

Pápež už viackrát žiadal ukončenie vojny medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas v Pásme Gazy. V novembri vyhlásil, že konflikt už prekročil hranice vojny a stal sa terorizmom.

Na začiatku januára vyjadril ľútosť nad tým, že „v čoraz tragickejšej medzinárodnej situácii hrozí, že vojna na Ukrajine sa stane zabudnutou vojnou“.

vojna na Ukrajine, Buča Čítajte viac Pápež 'sa obul' do Moskvy a označil ju za vinníka vojny. Vojnové zločiny musia skončiť, odkázal
debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #mier #vojny