Európske policajné zložky rozbili veľký drogový gang, zadržali 59 ľudí

Policajné sily z viacerých európskych krajín rozbili v uplynulých dvoch dňoch veľký gang, ktorý z Albánska a Talianska prevádzkoval rozsiahlu sieť obchodovania s drogami. Pri raziách zadržali 59 ľudí, píše TASR podľa agentúry AFP.

07.02.2024 18:47
eurojust Foto:
Sídlo Eurojustu v Haagu.
debata (1)

Albánska, britská, nemecká, talianska a španielska polícia v pondelok a utorok vykonali razie voči členom tohto gangu. Zásahy podnietilo vyšetrovanie, ktoré prebiehalo od roku 2019, informovala agentúra EÚ pre justičnú spoluprácu v trestných veciach (Eurojust).

„Pri rozsiahlej operácii bolo v Albánsku, Taliansku, Nemecku a Spojenom kráľovstve zadržaných 59 podozrivých,“ uviedol Eurojust. „Sieť pašovala do Nemecka a Španielska najmä heroín, kokaín, hašiš a marihuanu, pričom na to využívala autá s dvojitým dnom alebo s tajnými priehradkami,“ dodala táto agentúra EÚ sídliaca v Haagu.

AFP pripomína, že pri obdobnej razii proti gangu vedenom Albáncami zadržala vlani polícia 21 ľudí a zaistila drogy v hodnote 2,7 milióna eur.

Španielska polícia zase pri inej razii skonfiškovala v decembri 11 ton kokaínu dovezeného do krajiny albánskymi kartelmi a zadržala 20 osôb. Zároveň vtedy tvrdila, že tzv. balkánsky kartel pozostávajúci prevažne z albánskych mafiánskych skupín má už nejaký čas monopolné postavenie čo sa týka presunov drog v Európe aj v Latinskej Amerike.

europol polícia drogy kartel Čítajte aj Europol udrel organizovanému zločinu zásadnú ranu. Vďaka rozšifrovanej komunikácii zatkli vyše 6500 ľudí hotovosť peniaze bankovky kartel Čítajte aj Policajti rozbili najväčší balkánsky drogový kartel
1 debata chyba
Viac na túto tému: #drogy #drogový kartel #drogový gang #EUROJUST