Ďalší ruský vrcholový manažér ropného gigantu náhle zomrel. Našli ho obeseného

Vo veku 54 rokov zomrel viceprezident ruského ropného gigantu Lukoil Vitalij Vladimirovič Robertus. Je už štvrtým popredným predstaviteľom tejto spoločnosti, ktorý zomrel od začiatku vojny na Ukrajine. Informovala o tom v stredu nemecká spravodajská televízia n-tv a rakúsky denník Kurier.

14.03.2024 13:25
debata (7)

„S veľkou ľútosťou vám oznamujeme, že vo veku 54 rokov náhle zomrel viceprezident spoločnosti Vitalij Vladimirovič Robertus,“ uviedol Lukoil v krátkej tlačovej správe zverejnenej v stredu na svojej stránke. O príčine smrti nie je nič známe. Podľa nepotvrdených správ našli Robertusa, ktorý v Lukoile pracoval 30 rokov, obeseného v jeho kancelárii.

V októbri 2023 náhle zomrel vo veku 66 rokov predseda predstavenstva Lukoilu Vladimir Nekrasov – podľa spoločnosti na akútne zlyhanie srdca. Nekrasov pôsobil v ropnom a plynárenskom sektore takmer 50 rokov. Do funkcie bol vymenovaný v roku 2022, keď jeho predchodca Ravil Maganov zomrel pri páde z okna moskovskej nemocnice. Lukoil vtedy uviedol, že 67-ročný Maganov zomrel „po ťažkej chorobe“.

Putin, Sečin, Zvezda, Rusko,  Rosnefť Čítajte aj Syn Putinovho spojenca náhle zomrel. 'Zvláštna náhoda,' tvrdí ruský oligarcha

Ďalší vrcholový manažér Alexandr Subbotin zomrel za záhadných okolností v máji 2022 vo veku 44 rokov, keď sa liečil zo závislosti od alkoholu. Krátko pred svojou smrťou údajne navštívil šamanov, aby sa vyliečil z „opice“ po požití nadmerného množstva alkoholu.

Ropa / Ťažba / Čítajte aj Po páde z okna zomrel vysoko postavený manažér Lukoilu

V prvých mesiacoch po 24. februári 2022, keď ruské vojská vpadli na Ukrajinu, za nejasných okolností zomrelo aj najmenej päť podnikateľov blízkych štátom kontrolovanému energetickému gigantu Gazprom.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Lukoil