Musk opäť budí vášne. Vyjednávajte, inak stratíte prístup k Čiernemu moru, odkázal Ukrajincom

Miliardár Elon Musk sa na svojej sociálnej sieti X opäť vyjadril k vojne na Ukrajine. Kritizuje minuloročnú ukrajinskú protiofenzívu a varuje Ukrajinu, že že príde aj o ďalšie územia a prístup k Čiernemu moru vrátane Odesy, ak nebude súhlasiť s vyjednávaním s Ruskom.

31.03.2024 13:35
debata (173)
Roj ukrajinských dronov verzus ruský tank
Video
Ako ukrajinské drony zničili ruský tank. Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany

„Pre Ukrajinu to bolo tragické plytvanie životmi, keď zaútočila na väčšiu armádu, ktorá mala do hĺbky vybudovanú obranu, mínové polia a silnejšie delostrelectvo, zatiaľ čo Ukrajine chýbali obrnené jednotky alebo vzdušná prevaha! To mohol predvídať každý blázon,“ uviedol Musk k protiofenzíve Ukrajincov, všimli si novinky.cz.

Dodal, že vlani odporúčal, aby sa Ukrajina opevnila a použila všetky zdroje na obranu. Aj tak by však bolo ťažké udržať územie vzhľadom na fakt, že nemá veľké prírodné bariéry. Musk si myslí, že Rusko, vzhľadom na veľký odpor ľudí na západe Ukrajiny, nedokáže obsadiť celú Ukrajinu.

borisov Putin Čítajte viac Putin vzhliada k nebu a po vzore Muska žiada komerčné vesmírne projekty Elon Musk Čítajte viac Musk zverejnil meme so Zelenským. Zožal za to vlnu kritiky aj posmešky

„Čím dlhšie bude vojna trvať, tým viac územia Rusko získa, kým nenarazí na Dneper, ktorý je ťažké prekonať. Pokiaľ však vojna bude trvať dlho, padne aj Odesa. Či Ukrajina stratí všetok prístup k Čiernemu moru, alebo nie, je podľa môjho názoru skutočnou zostávajúcou otázkou. Kým k tomu dôjde, odporúčam vyjednať dohodu,“ napísal kontroverzný miliardár.

Denník Ukrajinska pravda pripomenul, že rozhodnutie miliardára vypnúť satelitnú sieť Starlink, ktorú využívali ukrajinské jednotky, zmarilo predvlani útok na ruskú flotilu pri anektovanom Kryme.

starlink-pre-deployment-video-still-879x485 Čítajte viac Kyjev tvrdí, že Rusi vo vojne využívajú Muskov Starlink. SpaceX o ničom nevie Elon Musk, Twitter Čítajte viac Musk vypol Ukrajincom satelity nad Krymom, tvrdí jeho životopisec

Navyše sa nedávno objavili správy o tom, že ruská armáda na okupovaných územiach Ukrajiny používa Starlink a že terminály boli zrejme zakúpené prostredníctvom tretích krajín.

173 debata chyba
Viac na túto tému: #Elon Musk #vojna na Ukrajine